“Ja tā nav Dieva zīme, tad nezinu, kas tas ir," Krievijas pareizticīgās baznīcas patriarham Kirilam kļūst slikti uzrunas laikā

© Pixabay.com

Patriarhs Kirils pēc reliģiskās procesijas Sanktpēterburgā sajuties slikti - saskaņā ar publikāciju, viņš uzrunāja draudzes locekļus laukumā, raksta postimees.ee.

Avīzes korespondents pastāstīja, ka patriarham Kirilam izdevies gājiena dalībniekiem pastāstīt par kārdinājumiem un brīdinājis no visa rietumnieciskā. “Cilvēki brauc uz citām valstīm, tur ir labāki veikali, jautrāk. Tas rada ilūziju, ka dzīve tur ir labāka,” viņš teica. Viņš uzsvēra: "Patiesība ir mūsu pusē."

Pēc tam viņš stāstīja par Aleksandru Ņevsku un par to, ka jādzīvo ar atdevi, padarot dzīvi apkārt un citiem labāku, taču pēc reliģiskās gājiena pabeigšanas par godu Aleksandra Ņevska relikviju nodošanai žurnālists pamanīja, ka patriarhs jūtas slikti un viņš aizvests uz ātrās palīdzības mašīnu.

Iemesls ir karstums. "Viss ir kārtībā, ārsti viņam palīdzēja, un viņš aizbrauca savā automašīnā," piebilda avots.

Avīzes lasītāji sociālajos tīklos komentēja ziņas par 78 gadus vecā patriarha slikto pašsajūtu:

“Tātad viņš vērsās nevis pie Dieva, bet gan pie ārstiem? Vai viņš nav zaimojis? Vajadzēja skaitīt lūgšanu un svēto ūdeni uz krūtīm.”

“Kāpēc viņš vērsās pie medicīnas darbiniekiem, kad Dievs ir tuvumā? Diskreditē Visvareno,” piebalsoja kāds cits.

"Nu, ja tā nav Dieva zīme, tad es vairs nezinu. Debesu sods? Tiešām... Tā arī es kļūšu par ticīgo,” rakstīja vēl kāds lietotājs.

Pasaulē

Termins “dedolarizācija” attiecas uz valstīm, kuras samazina paļaušanos uz ASV dolāru kā rezerves valūtu, maiņas līdzekli vai norēķinu vienību. Laika gaitā ne viena vien valsts dažādos pasaules reģionos ir centusies atsvabināties no dolāra ietekmes savā ekonomikā. Tas ir noticis ar mainīgām sekmēm, taču beigu galā tik un tā ASV dolārs ir saglabājis savu pasaules rezerves valūtas statusu.

Svarīgākais