Baltkrievu kultūrists mirst 36 gadu vecumā, katru dienu uzņemot 16 tūkstošus kaloriju

© Pixabay.com

Pēkšņa kultūristu nāve pārsteidz reti - pārāk daudz sportistu šajā sporta veidā, ko dēvē arī par dopinga karaļvalsti, ir gājuši bojā jaunībā. Trešdien ziņots par vēl vienu dopinga upuri - 36 gadus veco Baltkrievijā pazīstamo kultūristu Iļju Jefimčuku, kurš neslēpa, ka lietojis steroīdus. Ar ziņu dalās "lrytas.lt".

Baltkrievs Jefimčuks kādā turnīrā beidzot tika pieķerts dopinga un steroīdu lietošanā un tika diskvalificēts uz sešiem gadiem.

Vīrietis nolēma no amatieru grupas kļūt par profesionālu sportistu un izvēlējās savu karjeru padarīt pēc iespējas publiskāku un pazīstamāku. Popularitātes vārdā kultūrists centās šokēt sabiedrību - viņš pats publiski izteicās, ka sācis lietot anaboliskos steroīdus 23 gadu vecumā.

Līdz 18 gadu vecumam Iļja dzīvoja nelielā Baltkrievijas pilsētiņā - puisis bija sliktas miesasbūves, bez spēka, tāpēc sāka trenēties sportā. Vēlāk viņš pārcēlās uz Čehiju, kur atklāja kultūrismu.

Pēc Čehijas sekoja dzīve ASV, kur Iļja izpelnījās starptautisku slavu fitnesa jomā.

Viņa vārds atrodams kompānijas “Rich Piana Nutrition” stendos, viņš apmeklēja “Arnold Classic” un “La Fit Expo” izstādes, baltkrievam bija ievērojams sekotāju skaits sociālajos tīklos, ar kuriem viņš dalījās savu panākumu noslēpumos.

Kādā no žurnāla "Men's Health" numuriem bija iespēja iepazīties ar Jefimčuka diētu - septiņas ēdienreizes un aptuveni 16 tūkstoši kaloriju dienā. Nav pārsteidzoši, ka viņa svars sasniedza 180 kg, esot 185 cm garam.

6. septembra rītā Iļjam mājās pēkšņi apstājās sirds un viņš ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā.

11. septembrī viņa sieva Ana ziņoja, ka kultūrists slimnīcā miris.

Svarīgākais