Par nepatiesiem apgalvojumiem, ka Makrona sieva ir transpersona, soda divas sievietes

© Depositphotos

Tiesa Francijā ceturtdien piesprieda divām sievietēm maksāt 8000 eiro lielu kompensāciju Francijas pirmajai lēdijai Brižitai Makronai par nepatiesiem apgalvojumiem, ka viņa ir transpersona.

Brižita Makrona iesniedza prasību par apmelošanu pret divām sievietēm, kas 2021.gada decembrī platformā "YouTube" publicēja video, kurā apgalvoja, ka Francijas prezidenta sieva savulaik bijusi vīrietis vārdā Žans Mišels.

Šie apgalvojumi plaši izplatījās tīmeklī tikai dažas nedēļas pirms 2022.gada prezidenta vēlēšanām.

Sociālajos medijos izplatījās ieraksti, kuros tika apgalvots, ka sieviete vārdā Brižita Troņē, kā agrāk sauca pirmo lēdiju, nav pastāvējusi, līdz Žans Mišels Troņē nomainījis dzimumu un pieņēmis šo identitāti.

Žans Mišels Troņē ir Brižitas Makronas brālis.

Parīzes tiesa piesprieda abām apsūdzētajām samaksāt kopumā 8000 eiro kompensāciju prezidenta sievai un 5000 eiro viņas brālim.

Apsūdzētajām tika piespriests arī nosacīts naudas sods 500 eiro apmērā.

Apsūdzētā Amandīne Ruā, kas sevi dēvē par garīgo mediju, savā "YouTube" kanālā četras stundas intervēja Natašu Reī, kas sevi dēvē par neatkarīgu žurnālisti.

Reī runāja par "valsts meliem" un "krāpšanu", ko viņa it kā esot atklājusi.

Tiesas procesa laikā Reī bija saslimusi, taču viņai neizdevās panākt tā atlikšanu.

Arī saistībā ar citām politiķēm sievietēm tīmeklī izplatīta dezinformācija par viņu dzimumu vai dzimumidentitāti, lai viņas izsmietu vai pazemotu.

Viņu vidū ir bijusī ASV pirmā lēdija Mišela Obama, ASV viceprezidente un prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa un Jaunzēlandes ekspremjere Džasinda Ārderna.