Sievieti izvaro vismaz 80 ciema vīrieši vairāku gadu garumā - šokējošos noziegumus organizē sievietes vīrs

© Scanpix

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Noziegumu atkārtoti vairā kā desmit gadu garumā paveikuši vietējie iedzīvotāji, ienākot ģimenes mājā un pāra guļamistabā, pēc tam, kad vīrs sazāļojis savu sievu un filmējis notiekošo.

Cietusī sieviete ir atteikusies no savām tiesībām uz anonimitāti, lai uzsvērtu draudus sievietēm tikt apreibinātām ar narkotikām un seksuāliem uzbrukumiem.

Apsūdzēto vārdi nesen tika plaši izplatīti sociālajos medijos, un daži no šiem vīriešiem kopš tā laika ir sūdzējušies tiesā, ka viņi, viņu ģimenes un bērni tagad saskaras ar draudiem ielās un skolā.

Divas vietējās sievietes nelielajā Mazanas ciematā, sacīja, ka redzējušas apsūdzēto vārdus un atpazinušas vismaz trīs no viņiem.

“Tas rada spriedzi, jūs varat iedomāties. Jūs nezināt, kam uzticēties uz ielas. Esmu atvieglota, ka drīz pārvākšos no šī ciemata,” sacīja 25 gadus veca ciema iedzīvotāja.

Noskaidrots, ka, lai gan policija jau ir identificējusi un aizturējusi 50 no vīriešiem, vēl 30 aizdomās turamie - pagaidām nenosaukti un neizsekoti - joprojām ir brīvībā.

"Tātad, mēs zinām, ka 30 no 80 joprojām nav notverti. Šeit valda spriedze, jo cilvēki nezina, vai var uzticēties saviem kaimiņiem. Jautājat sev - vai viņš ir viens no 30? Ko tavs kaimiņš dara aiz slēgtām durvīm?” tiesas zālē teica cietusī.

Taču ciema 74 gadus vecais mērs Luiss Bonets cenšas mazināt šo spriedzi, apgalvojot, ka lielākā daļa iespējamo izvarotāju nākuši no citiem ciemiem.

"Ja viņi piedalījās šajās izvarošanā, tad ir normāli, ka viņi tiek uzskatīti par mērķiem. Par visu notikušo ir jāinformē sabiedrība,” viņš sacīja, nosodot apsūdzētos un viņu rīcību.

Francijas tiesa apsūdzētājiem piedāvā zināmu aizsardzību pret to, ka viņi tiek identificēti plašsaziņas līdzekļos, taču Žizele Peliko ir atteikusies no savām likumīgajām tiesībām uz privātumu, tā vietā dodot priekšroku daudzām franču sievietēm kļūt par cīņas simbolu.

"Viņa ir parādījusi tādu cieņu, drosmi un cilvēcību. Tā bija milzīga dāvana franču sievietēm, ka viņa izvēlējās runāt ar visu pasauli sava izvarotāja priekšā. Viņi teica, ka viņa ir salauzta. Bet viņa bija tik iedvesmojoša,” sacīja Blandīna Deverlangesa, vietējā aktīviste, kas apmeklēja tiesu.

Viņa un viņas kolēģi nesen ir uzzīmējuši saukļus uz sienām ciemaapkārtnē. Vienā rakstīts: “Parasti vīrieši. Šausmīgi noziegumi."

Pāra meita, 45 gadus vecā Karolīna, sēdēdama blakus mātei, neslēpa savas emocijas.

Viņai nesen tika parādīti pierādījumi, ka viņas tēvs ir uzņēmis arī viņas attēlus bez viņas ziņas un atļaujas. Viņa uzskata, ka arī viņa ir tikusi apreibināta, un tagad ir kļuvusi par izvarošanas un narkotiku apkarošanas cīnītāju - tā ir problēma, par kuru, pēc daudzu ekspertu domām, Francijā netiek ziņots un tā netiek pietiekami izmeklēta.

Svarīgākais