Pēdējo 30 gaidu spēcīgākais taifūns izposta tiltu Vjetnamā: upē iekrīt vismaz 10 automašīnas

© Pixabay.com

Noslogots tilts Vjetnamas ziemeļos sagruva pēc tam, kad to skāra supertaifūns "Yagi", kas sestdien nogalināja vairāk nekā 60 cilvēkus, ziņo BBC.

Uzņemtajos video kadros bija redzams brīdis, kad Phong Chau tilts Phu Tho provincē pirmdien sagruva, nogremdējot vairākus transportlīdzekļus. Pazuduši 13 cilvēki.

Vjetnamas spēcīgākā vētra pēdējo 30 gadu laikā ir radījusi postījumus valsts ziemeļos, atstājot 1,5 miljonus cilvēku bez elektrības.

Varas iestādes brīdina, ka "Yagi" radīs vēl lielākus postījumus, virzoties uz rietumiem.

Vairāk nekā 240 cilvēku ir ievainoti taifūna postījumu rezultātā, kas izraisīja vēja ātrumu līdz 203 km/h un ir līdz šim spēcīgākā vētra Āzijā šogad.

Pēc Phong Chau tilta sabrukšanas upē iekritušas desmit automašīnas un divi motorolleri, paziņoja premjerministra vietnieks Ho Duks Foks.

Līdz šim no upes izglābti trīs cilvēki.

Nguens Mins Hai sacīja, ka braucis pāri tiltam ar savu motociklu, kad tas sabruka.

"Es biju tik nobijies, kad nokritu," viņš teica.

"Es jūtos tā, it kā es tikko izbēgu no nāves. Es nemāku peldēt un domāju, ka būšu miris."

Daļa no 375 metrus garās konstrukcijas joprojām stāv, un militārpersonām ir uzdots pēc iespējas ātrāk uzbūvēt pontonu tiltu pāri bojājumu vietai.

Taifūns norāvis ēku jumtus, izrāvis kokus un nodarījis plašus postījumus infrastruktūrai un rūpnīcām ziemeļos. Ziņu aģentūras "Reuters" fotoattēli liecina, ka “LG Electronics” rūpnīcā Haifonas pilsētā ir sabrukušas sienas.

Jenbai provincē pirmdien plūdu ūdeņi sasniedza metra augstumu, un, paaugstinoties ūdens līmenim, uz augstāku vietu evakuētas 2400 ģimenes.

Gandrīz 50 000 cilvēku ir evakuēti no Vjetnamas piekrastes pilsētām, varas iestādēm izsakot brīdinājumu palikt iekštelpās.

Pasaulei sasilstot, taifūni var radīt lielāku vēja ātrumu un intensīvāku nokrišņu daudzumu, lai gan klimata pārmaiņu ietekme uz atsevišķām vētrām ir sarežģīta.

Svarīgākais