Velsas princese Keita dalās ar priecīgu vēsti

© Scanpix

Velsas princese Keita Kensingtonas pils publicētajā ļoti personiskajā videoklipā stāsta par sajūtām, pabeidzot ķīmijterapijas kursu - ar stāstu dalās “BBC”.

Šā gada martā Velstas princese Keita sabiedrībai atklāja, ka viņai tiek veikta vēža ārstēšana un šī gada lielāko daļu viņa ir bijusi ārpus sabiedrības redzesloka.

Šogad viņa plāno piedalīties tikai dažos publiskos pasākumos, tostarp atceres pasākumā novembrī un ikgadējā Ziemassvētku dziesmu koncertā.

Taču emocionālā video vēstījumā viņa saka, ka šis gads ir bijis "neticami grūts" un ka "dzīve, kā jūs zināt, var mainīties vienā mirklī".

Šis jaunākais vēstījums par princeses veselību sūta pozitīvu vēstījumu par viņas veselības progresu, taču priekšā vēl tāls ceļš ejams.

Kensingtonas pils ir norādījusi, ka pašlaik nav iespējams pateikt, vai viņai vairs nav vēža. Pati princese savas vēža pieredzes "vētrainos ūdeņus" raksturo kā "sarežģītus, biedējošus un neparedzamus".

"Ar pazemību tas noved jūs aci pret aci ar savām ievainojamībām tādā veidā, kā jūs nekad iepriekš neesat domājis, un līdz ar to paver jaunu skatījumu uz visu," teica princese neparasti personiskajā video, kas filmēts pagājušajā mēnesī Norfolkā.

Rudenīgās krāsās uzņemtais video liecina, cik gandarīta viņa ir par šo ārstēšanas posmu.

"Vasara tuvojas beigām, un es nevaru jums pateikt, kāds ir atvieglojums, kad beidzot esmu pabegusi ķīmijterapijas ārstēšanu," viņa teica video.

Paredzams, ka princese šogad atgriezīsies dažos publiskos pasākumos, taču pils avoti arī uzsver, ka līdz pilnīgai savu pienākumu pildīšanas atsākšanai vēl tāls ceļš ejams un ka princese turpmākajos pāris mēnešos visu galveno uzmanību pievērsīs savai veselībai.

"Mans ceļš uz dziedināšanu un pilnīgu atveseļošanos ir garš, un man ir jāturpina pieņemt katru dienu, kāda tā nāk," viņa saka, piebilstot, ka, neskatoties uz grūtajiem laikiem, viņas pieredze ir devusi viņai "atjaunotu cerības sajūtu”.

Viņas veselības problēmas sākās janvārī, kad viņa atradās slimnīcā uz nezināma veida vēdera operāciju. Pēc tam martā princese atklāja savu vēža diagnozi ar video ziņojumu, kurā teica, ka viņai tiek veikta ārstēšana un viņai būs nepieciešama privātums, kamēr viņa atveseļosies.

Princese to raksturoja kā "milzīgu šoku" pēc "neticami smagiem pāris mēnešiem".

Viņas pirmā šī gada publiskā uzstāšanās notika jūnijā “Trooping the Color” parādē, kad viņa pamāja ar roku no Bekingemas pils balkona.

Svarīgākais