Itālijā nogrimušās superjahtas izmeklēšanā atklājas šausminošas detaļas, kā gāja bojā kuģa pasažieri

© Pixabay.com

Četru superjahtas traģēdijas upuru autopsija atklājusi jaunas detaļas - pasažieri izdzīvoja kuģa sākotnējās nogrimšanas laikā, bet vēlāk gāja bojā kuģa iekšpusē, raksta lrytas.lt.

19. augustā 14 miljonu vērtā jahta nokļuva vētrā pie Sicīlijas ziemeļu krasta, apgāzās un dažu minūšu laikā nogrima jūras dibenā.

Autopsijas tika veiktas Džonatanam Blūmeram, viņa sievai Džūdijai, Krisam Morvilam un viņa sievai Nedai - četriem no septiņiem cilvēkiem, kuri gāja bojā jahtas nogrimšanas laikā. Bojā gāja arī britu miljardieris Maiks Linčs un viņa meita Hanna, kā arī jahtas šefpavārs Rekaldo Tomass, kuru autopsijas tiks veiktas vēlāk.

Kā ziņo Itālijas laikraksts “La Repubblica”, autopsijas ziņojumi liecina, ka abi pāri gājuši bojā gaisa burbulī zem klāja skābekļa trūkuma dēļ.

Iepriekšējie ziņojumi liecina, ka Kriss un Neda, kuriem autopsijas tika veiktas vispirms, ir noslīkuši. Ūdenslīdēji atrada piecus pazudušos pasažierus vienā kajītē jahtas kreisajā pusē. Šobrīd par jahtas traģēdiju tiek veikta izmeklēšana.

Kopumā no 22 cilvēkiem, kas atradās uz klāja, izdzīvoja 15.

51 gadu vecais jahtas kapteinis Džeimss Katfīlds tiek apsūdzēts par slepkavību. Itālijas varas iestādes izmeklē viņa un vēl divu apkalpes locekļu vainu kuģa nogrimšanā un tā pasažieru slepkavībā.

Svarīgākais