Sieviete tēlo 17 grūtniecības, lai izkrāptu pabalstus

© Pixabay.com

Kāda sieviete Itālijā apsūdzēta par vismaz 17 grūtniecību, 12 spontāno abortu un piecu dzemdību viltošanu, lai iegūtu kompensācijas, kuru kopējā summa ir aptuveni 110 000 eiro, ziņo “Oddity Central”.

Krāpšanas shēma, ko sieviete izmantoja, katru reizi bija viena un tā pati, tomēr policijai izdevies atmaskot krāpnieci un tagad sievietei kopā ar savu līdzdalībnieku nāksies stāsies tiesas priekšā.

50 gadus vecā Barbara Džoele pēdējo 24 gadu laikā bija palikusi stāvoklī neparasti bieži. Šajā sakarā viņa regulāri saņēma ilgus atvaļinājumus un dāsnus pabalstus no valsts.

Saskaņā ar Barbaras iesniegtajiem dokumentiem, šajā laika posmā viņai bijušas 17 grūtniecības, no kurām 12 bija jāpārtrauc.

Tajā pašā laikā Barbara ceturtdaļgadsimta laikā esot dzemdējusi piecus veselus mazuļus - Benedetu, Andželiku, Abramo, Letīciju un Ismaelu, taču nav neviena dokumentāla ieraksta, ka bērni kādreiz būtu bijuši reģistrēti.

Pagājušā gada decembrī Barbara "dzemdēja" savu pēdējo bērnu.

Saskaņā ar varasiestāžu teikto, viņi novērojuši dāmu vēlākās "grūtniecības" stadijās un savākuši pierādījumus, ka patiesībā viņa nekad nav bijusi stāvoklī.

Sieviete tiek apsūdzēta visu 17 grūtniecību viltošanā, lai saņemtu finansiālu palīdzību un atvaļinājumu no darba.

Prokurori uzskata, ka šī ir sarežģīta krāpniecība, kas ilgusi vairāk nekā 20 gadus.

Barbara tiek apsūdzēta dzimšanas apliecību un citu dokumentu zādzībā no Romas klīnikas, kā arī ārstu parakstu viltošanā.

Kā noskaidroja izmeklētāji, Barbara regulāri pie vēdera piestiprināja grūtniecību imitējošus spilvenus un pastaigājās pa pilsētu, lai pārliecinātu citus, ka viņa gaida bērnu.

Sieviete maternitātes pabalstu veidā no dažādiem darba devējiem spējusi saņemt aptuveni 110 000 eiro, kā arī neskaitāmus garos atvaļinājumus kopumā vairāku gadu garumā.

Neticami, ka Barbara, kura darbojās kopš 2000.gada, tika atklāta tikai nesen, taču liecinieki vienbalsīgi apgalvo, ka viņiem par viņu nav bijušas nekādas aizdomas.

"Es ļoti labi zināju, ka mana sieva patiesībā nebija stāvoklī," tiesas sēdē liecināja Barbaras 55 gadus vecais partneris Deivids Pizinato.

Pizzinato tiek apsūdzēts par līdzdalību noziegumā, taču viņš ir gatavs liecināt pret savu partneri, cerot saņemt maigāku sodu.

Svarīgākais