VIDEO. Bojātais kosmosa kuģis uz Zemes atgriežas bez kosmonautiem; viņi palika orbītā

© ekrānšāviņš

NASA kosmosa kuģis "Boeing Starliner", kas tehnisku traucējumu dēļ Starptautiskajā kosmosa stacijā pavadīja divus mēnešus, nevis astoņas dienas, nolaidās Ņūmeksikas (ASV) tuksnesī, raksta "pravda.com.ua".

Kosmosa kuģa apkalpe palika Zemes orbītā starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS). NASA tiešraidē parādīja, kā kosmosa kuģis tika atslēgts no SKS un nolaidās pēc sešu stundu lidojuma atpakaļ uz Zemes. Kā ziņo "Reuters", "Boeing Starliner", lai atgrieztos, izmantoja manevrējamus dzinējus. Pārvietošanos ar dzinēju palīdzību NASA uzskatīja par pārāk bīstamu, tāpēc nolēma abus astronautus atstāt uz SKS.

Mazāk nekā piecu stundu laikā kosmosa kuģis atgriezās Zemes atmosfērā ar ātrumu aptuveni 27 400 km/h. Vēl pēc aptuveni 45 minūtēm tas izplēta izpletņus, lai palēninātu nolaišanos. "Boeing Starliner" atvēra gaisa spilvenus dažus mirkļus pirms nolaišanās sausajā Ņūmeksikas tuksnesī. Kā redzams NASA tiešraidē, kosmosa kuģis bez problēmām pabeidza misijas pēdējo posmu. Paredzams, ka NASA sadarbosies ar privātiem uzņēmumiem, lai atjaunotu "Starliner" kapsulu un turpinās izmeklēt dzinēja atteices cēloni kosmosā.

Svarīgākais