Īrijā organizē pirmās latviešu kultūras dienas

7.maijā Dublinā latviešu biedrības koris „eLVē” sadarbībā ar Latvijas vēstniecību organizē latviešu kultūras dienas Īrijā. Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Īrijā Kārlis Pēteris Elferts uz latviešu kultūras dienām ir aicinājis ne vien Lietuvas un Igaunijas Īrijā vēstniekus un pārstāvniecību vadītāju vietniekus, bet arī Īrijas sporta, tūrisma un kultūras ministru Džimiju Dīnihenu (Jimmy Deenihan) un Dublinas pilsētas mērijas pārstāvjus.

Koris „eL Vē” ir viens no popularitāti un atsaucību visvairāk guvušajiem latviešu kolektīviem Īrijā. Lai saglabātu latviešu tradīcijas, tajā dzied un aktīvi piedalās pasākumos ne tikai Dublinā dzīvojošie dziedātāji, bet arī tuvāko pilsētu Navanas, Droghedas, Balbriganas, Lukanas un pat Ziemeļīrijas pilsētas Daupatrikas iedzīvotāji. Koncertā piedalīsies arī latviešu biedrības bērnu vokālā grupa „Mazais letiņš”.

Abu iepriekšminēto kolektīvu vadītāja un diriģente ir Inguna Grietiņa. Pasākumu krāsaināku darīs ģitāristu studija Rasas Stonkus vadībā, kā arī deju kopa „Karbunkulis”, kuras vadītāja ir Solveiga Slaidiņa. Vienīgie ciemiņi no Latvijas šoreiz būs jauniešu deju kopa „Dzīpars”, kuras vadītāja ir Renāte Linde.