Krievija vaino Kurskas apgabala iedzīvotājus nodevībā

© Pixabay.com

Krievijas militārie korespondenti apvaino Kurskas un Belgorodas apgabala iedzīvotājus un apsūdz viņus “nodevībā” viņu attieksmes pret Krievijas armiju dēļ, raksta “dialog.ua”.

Viens no Krievijas propagandistiem publicējis video, kurā izsakās par abu augstākminēto reģionu iedzīvotājiem, sakot, ka viņi neļauj Krievijas militārpersonām ievākties vietējās mājās, kā arī neapgādā viņus ar pārtiku un ūdeni.

“Jūs tiešām nevēlaties uzvarēt karā? Tas izklausās pretīgi, ja jūs nedodat karavīriem ūdeni... Tā ir tīrā nodevība. Ja pie jums ieradās karavīrs un teica, ka šeit būs atbalsta punkts, tas nozīmē, ka jūs paņemat savas lietas un dodieties pie saviem radiniekiem,” video autors ir sašutis.

Viņš arī apsūdzēja Belgorodas iedzīvotājus "izmantojam šo situāciju" un izīrējot dzīvokļus militārpersonām un virsniekiem par "pārspīlētām cenām".

"Jūs esat svešas valsts spiegi, jūs neesat cilvēki," sašutumā piebilda video autors.

Internetā parādījies arī kāds cits video, kuru kāds krievs iemūžinājis no Krievijas režīma atbrīvotā Kurskas apgabala teritorijā. Filmēto materiālu publicējis “Telegram” kanāls “Ukraine 365”.

Ierakstot video, vīrietis atzinās, ka pārgājis Ukrainas pusē un jutis atvieglojumu pēc Ukrainas bruņoto spēku ierašanās. Viņš nevēlas dzīvot Krievijā, kur valda slepkavas, uzsverot, ka nepieņem apsūdzības valsts nodevībā, jo Putina režīma kalpotājus uzskata par nodevējiem.

"Es gribu, lai visa Krievija būtu tāda... bez Putina," viņš atzīmēja.

Svarīgākais