Vācijā veikta vērienīga policijas operācija pret cilvēku kontrabandistiem

© unsplash.com

Izmeklējot lietu pret cilvēku kontrabandas tīklu, Vācijas policija trešdien veikusi kratīšanas vairākos īpašumos visā valstī.

Kratīšanas veiktas 19 vietās dažādās Vācijas federālajās zemēs, tai skaitā Tīringenē, Bādenē-Virtembergā, Ziemeļreinā-Vestfālenē un Saksijā-Anhaltē. Galvenā uzmanība tika pievērsta Tīringenes pilsētai Jēnai.

Aizturēti pieci Sīrijas un Irākas pilsoņi, bet aizdomās tiek turētas kopumā 18 personas, sākot no šoferiem un beidzot ar kontrabandistu tīkla vadību.

Operācijā piedalījās 350 policisti, tai skaitā specvienību darbinieki, atklāja policijas preses pārstāvis.

Valstī kontrabandistu ievestie nelegālie imigranti, sākotnēji tika izmitināti kādā dzīvoklī Jēnā. Maksājumi tika veikti, izmantojot neoficiālu sistēmu, un skaidra nauda tika nodota ar starpniekiem.

Izmeklētāji uzgāja kontrabandistu pēdas pēc tam, kad vairāki pārvadātāji tika apturēti tā dēvētajā Rietumbalkānu maršrutā. Aizdomās turētie apsūdzēti par vismaz 140 personu nelegālu transportēšanu pa šo maršrutu 2023. un 2024.gadā.

Pasaulē

Krievijā ir reģistrēts zemākais dzimstības līmenis kopš 1999. gada, kad valsts saskārās ar smagas ekonomiskās krīzes, kas pazīstama kā 98. gada defolts, sekām. "Reuters" ziņo par to, atsaucoties uz Federālā valsts statistikas dienesta (Rosstat) datiem.

Svarīgākais