Ukrainā demisionē vairāki ministri

© unsplash.com

Ukrainā ir gaidāma valdības maiņa pēc tam, kad vairāki ministri iesniedza atlūgumus, kas tiks izskatīti nākamajā parlamenta sesijā, otrdien sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Augstākās radas (parlamenta) spīkers Ruslans Stefančuks.

Par atkāpšanos no amata paziņoja stratēģiskās rūpniecības nozaru ministrs Oleksandrs Kamišins, tieslietu ministrs Deniss Maļuska un ekoloģijas un dabas resursu ministrs Ruslans Strilecs.

Savu amatu grib atstāt arī Valsts īpašuma fonda vadītājs Vitālijs Kovaļs.

Otrdienas vakarā kļuva zināms arī par premjerministra vietnieču Oļhas Stefanišinas un Irinas Vereščukas demisiju. Vereščukas pārziņā ir bēgļu jautājumi, bet Stefanišinas kompetencē ir Eiropas un eiroatlantiskā integrācija.

Prezidenta Volodimira Zelenska partijas "Tautas kalps" parlamentārās grupas vadītājs Dāvids Arahamija paziņoja, ka ir gaidāmas arī citas izmaiņas valdībā. Viņš sacīja, ka vairāk nekā pusei ministriju tiks iecelti jauni vadītāji. Galīgais saraksts tiks paziņots parlamentārās grupas sanāksmē trešdien.

Ukrainas valsts elektrotīkla operatora "Ukrenergo" direktoru padome otrdien nolēma atlaist šī uzņēmuma vadītāju Volodimiru Kudricki, kurš ieņēmis šo amatu kopš 2020.gada. Kudrickis pēdējā laikā ir vainots par nepiemērotiem pasākumiem tīkla apakšstaciju aizsardzībai pret Krievijas dronu un raķešu uzbrukumiem.

Kopš plaša Krievijas raķešu un dronu uzbrukuma Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai pagājušās nedēļas sākumā Ukraina ir pieredzējusi stundām ilgus neplānotus energoapgādes pārtraukumus.

Ukrainas premjerministra Denisa Šmihaļa valdība ir darbojusies kopš 2020.gada marta.

Svarīgākais