"Ķīlnieki atgriezīsies zārkos". "Hamās" izsaka draudus Izraēlai

© depositphotos.com

Palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" bruņotais spārns "Ezedina al Kasama brigādes" pirmdien paziņoja, ka ķīlnieki atgriezīsies Izraēlā zārkos, ja Izraēlas militārais spiediens turpināsies.

"[Izraēlas premjerministra Benjamina] Netanjahu uzstājība atbrīvot gūstekņus ar militāru spiedienu, nevis noslēdzot vienošanos, nozīmē, ka viņi atgriezīsies pie savām ģimenēm zārkos," paziņoja "Ezedina al Kasama brigāžu" preses sekretārs Abu Obeida.

"Modžahediem, kas norīkoti apsargāt gūstekņus, tika izdotas jaunas instrukcijas par to, ko darīt ar viņiem, ja okupācijas armija tuvojas viņu apcietinājuma vietai," sacīja Abu Obeida.

Ķīlnieku jautājums saasinājās nedēļas nogalē, kad Izraēlas armija tunelī Gazas joslas dienvidos atrada sešu "Hamās" sagūstīto cilvēku mirstīgās atliekas.

Armijas preses sekretārs Nadavs Šošani svētdien žurnālistiem sacīja, ka saskaņā ar sākotnējo novērtējumu ķīlniekus brutāli nogalināja "Hamās" teroristi. Viņš uzsvēra, ka tunelī apšaude nenotika un "Hamās" apgalvojumi, ka ķīlnieku nāvē vainojami Izraēlas spēki, ir nepatiesi.

ASV kopā ar Ēģipti un Kataru mēnešiem ilgi cenšas panākt vienošanos starp Izraēlu un "Hamās" par pamieru un ķīlnieku atbrīvošanu.

Pērnā gada 7. oktobrī slaktiņā, ko Izraēlā sarīkoja grupējums "Hamās", teroristi noslepkavoja aptuveni 1160 cilvēku, pamatā civilpersonas, un sagrāba apmēram 250 ķīlnieku. Tiek lēsts, ka teroristu rokās Gazas joslā vēl atrodas aptuveni 100 ķīlnieku, no kuriem vismaz trešdaļa tiek uzskatīta par mirušiem.

Dažus ķīlniekus armijai izdevies atbrīvot, bet daži citi atrasti jau miruši. Lielākā daļa pārējo tika atbrīvoti apmaiņā pret Izraēlas cietumos esošajiem palestīniešu teroristiem.

Pasaulē

Krievijā ir reģistrēts zemākais dzimstības līmenis kopš 1999. gada, kad valsts saskārās ar smagas ekonomiskās krīzes, kas pazīstama kā 98. gada defolts, sekām. "Reuters" ziņo par to, atsaucoties uz Federālā valsts statistikas dienesta (Rosstat) datiem.

Svarīgākais