"Hamās" pastrādāto nežēlību dēļ Izraēlas lielākā arodbiedrību apvienība nolemj izsludināt vispārējo streiku

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Izraēlas lielākā arodbiedrību apvienība "Histadrut" pirmdien izsludinājusi vispārējo streiku pēc tam, kad armija tunelī Gazas joslas dienvidos atrada sešu "Hamās" sagūstīto cilvēku mirstīgās atliekas.

Streiks sākās plkst. 6, vēsta Izraēlas mediji. No plkst. 8 darbu pārtrauks Ben Guriona lidostas personāls, apturot lidmašīnu ielidošanu un izlidošanu.

"Mēs nevaram turpināt stāvēt malā un skatīties," paziņoja "Histadrut" līderis Arnons Ben Davids. "Ir nepieņemami, ka ebreji tiek nogalināti Gazas tuneļos. Mums ir jāslēdz darījums [ar "Hamās"], darījums ir svarīgāks par visu pārējo."

Izraēlas armijas preses sekretārs Daniels Hagari svētdien paziņoja, ka seši cilvēki, kuru mirstīgās atliekas sestdien tika atrastas tunelī, tika nogalināti neilgi pirms tam, kad armijai izdevās viņus sasniegt.

Armijas preses sekretārs Nadavs Šošani žurnālistiem sacīja, ka saskaņā ar sākotnējo novērtējumu viņus brutāli nogalināja "Hamās" teroristi. Viņš uzsvēra, ka tunelī apšaude nenotika un "Hamās" apgalvojumi, ka ķīlnieku nāvē vainojami Izraēlas spēki, ir nepatiesi.

Mirušie ķīlnieki tika atrasti tunelī Rafahā, aptuveni kilometru no vietas, kur otrdien Izraēlas armija izglāba vienu ķīlnieku.

Kā ziņots, pērnā gada 7. oktobrī slaktiņā, ko Izraēlā sarīkoja palestīniešu teroristiskais grupējums "Hamās", teroristi nogalināja aptuveni 1160 cilvēku, pamatā civilpersonas, un sagrāba apmēram 250 ķīlnieku.

Tiek lēsts, ka teroristu rokās vēl atrodas aptuveni 100 ķīlnieku, no kuriem vismaz trešdaļa tiek uzskatīta par mirušiem.

Pasaulē

Krievijā ir reģistrēts zemākais dzimstības līmenis kopš 1999. gada, kad valsts saskārās ar smagas ekonomiskās krīzes, kas pazīstama kā 98. gada defolts, sekām. "Reuters" ziņo par to, atsaucoties uz Federālā valsts statistikas dienesta (Rosstat) datiem.

Svarīgākais