Bavārijas premjers mudina veikt radikālu migrācijas politikas reformu

© unsplash.com

Vācijā nepieciešama radikāla migrācijas politikas reforma, intervijā laikrakstam "Welt am Sonntag" sacīja Vācijas Bavārijas federālās zemes premjerministrs un Kristīgi sociālās savienības (CSU) līderis Markuss Zēders.

Intervijā, kuras fragmentus sestdien publicē ziņu aģentūra DPA, Bavārijas premjers cita starā rosina Vācijas valdību vienoties ar izcelsmes valstīm par migrantu repatriāciju un paplašināt drošo valstu sarakstu.

Komentējot Berlīnes iesniegto patvēruma tiesību aktu paketi, Zēders norādīja, ka tajā ietverti pareizi sākotnējie elementi, taču ar to nav pietiekami.

"Mums būtu jāaizliedz ieceļošana uzreiz uz robežas tiem, kam nepārprotami nav pamata patvēruma saņemšanai. Piemēram, tiem, kas ierodas no drošas trešās valsts," skaidroja Zēders.

Bavārijas premjers norādīja, ka federālās varasiestādes varētu ātri ieviest noteikumus par ieceļošanas atteikšanu uz robežas, turēt deportējamās personas apcietinājumā, ieviest vispārēju maksājumu karti migrantiem pakalpojumu apmaksai un noslēgt līgumus ar Sīriju un Afganistānu par migrantu repatriāciju.

Svarīgākais