VIDEO. Grieķijas tūrisma pilsētas ūdeņos uzpeld 100 tonnas beigtu zivju

© Ekrānuzņēmums / X

Vairāk nekā 100 tonnas beigtu zivju ir ieskalotas Grieķijas centrālajā Volosas ostā, vietējās varasiestādes saista masveida nāves gadījumus ar ārkārtējām klimata svārstībām, ziņo „Euronews”.

Beigtās saldūdens zivis piepildīja gan līci, gan tuvējās upes pēc tam, kad pagājušajā gadā plūdi tās izspieda no savām parastajām dzīvotnēm, kam sekoja vairākus mēnešus ilgs sausums.

Reģionālās varas iestādes ir nofraktējušas zvejas tralerus, lai izķertu no jūras beigtās zivis un iekrautu tās kravas automašīnās, kur tās nogādās atkritumu sadedzināšanas krāsnī.

Zivis nāca no Karlas ezera Grieķijas centrālajā daļā — ūdenstilpnes, kas tika nosusināta 60. gadu sākumā un tika atjaunota 2018. gadā, lai cīnītos ar sausuma ietekmi.

"Mēs sadarbojamies ar visiem, kas vēlas palīdzēt šai parādībai pēc iespējas ātrāk izbeigties," sacīja Tesālijas centrālās apgabala reģionālā gubernatora vietniece Anna Marija Papadimitriu. "Reģiona gubernators ir izsludinājis ārkārtas stāvokli," viņa piebilda.

Ūdens līmenis pēkšņi paaugstinājās pagājušā gada rudenī nāvējošās vētras laikā, kas izraisīja plašus plūdus Grieķijas centrālajā daļā, bet kopš tā laika ir samazinājies, jo turpmākajos mēnešos bija zems nokrišņu daudzums, kam šovasar sekoja vairāki karstuma viļņi pēc kārtas.

Eksperti apgalvo, ka pie Volosas upes ietekas netika novietots tīkls, tāpēc, kad saldūdens zivis sastapās ar plūdiem, tās nomira, nonākot saskarē ar jūras ūdeni.

Svarīgākais