Lietuvā nokritusi lidmašīna; pilots bijis krietnā reibumā

© Unsplash

Kauņas rajonā, Mitkūnos ceturtdienas vakarā nokritusi maza izmēra lidmašīna ar diviem pasažieriem. Pēc sākotnējiem datiem, divi cilvēki, kas vienlaikus arī vadīja lidmašīnu, nopietnas traumas nav guvuši. Vēlāk gan izrādījies, ka lidmašīnas pilots bija sēdies pie stūres kunga prātā, vēsta portāls 15min.lt.

Ceturtdien, īsi pirms sešiem vakarā, Lietuvas Vispārējā palīdzības centrā (VPC), pa tālruni 112 tika saņemts ziņojums, ka Mitkūnu ciemā nokritusi maza izmēra lidmašīna. Uz notikuma vietu tika nosūtīti Kauņas rajona ugunsdzēsēju glābēju spēki.

Pēc pieejamiem operatīvajiem datiem, lidmašīnā atradušies divi cilvēki - 1969. un 1984. gadā dzimuši vīrieši, vienam bija nepieciešama mediķu palīdzība, tomēr smagas traumas netika gūtas.

Viens no vīriešiem atklāja žurnālistiem, ka lidojuma laikā lidmašīnai salūzis dzinējs, tomēr kļūme nav izraisījusi paniku, jo kā sacīja vīrietis, „mēs esam apmācīti, kā rīkoties šādās situācijās.”

Mēģinājums nosēdināt lidmašīnu gan neizrādījās līdz galam veiksmīgs. Vīrieši mēģināja aizslīdēt pa tuvumā esošo pļavu, tomēr lidmašīnas propellers saķērās zālēs un lidmašīna ar purnu iedūrās zemē.

Vēlāk noskaidrojās, ka avarējušās lidmašīnas pilots, lidojuma brīdī bijis 2,64 promiļu reibumā, paziņoja Lietuvas policija, piebilstot, ka ir uzsākta pirmstiesas izmeklēšana par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā.

Svarīgākais