Aizturēts bijušais Itālijas teroristiskā grupējuma "Sarkanās brigādes" dalībnieks Bertulaci

© pexels.com

Argentīnā ceturtdien tika aizturēts bijušais Itālijas bruņotā marksistu-ļeņinistu teroristiskā grupējuma "Sarkanās brigādes" ("Brigate Rosse") dalībnieks Leonardo Bertulaci, paziņoja Itālijas varas iestādes.

Bertulaci tika aizturēts pēc tam, kad Argentīnas iestādes anulēja bēgļa statusu, kas viņam 2004. gadā bija piešķirts šajā valstī, un pēc jauna Itālijas pieprasījuma viņu izdot, paziņoja Itālijas policija.

Itālijas premjerministre Džordža Meloni publicēja paziņojumu, kurā pauda "dziļu pateicību Argentīnas varas iestādēm" par Bertulaci aizturēšanu.

Bertulaci ar kaujas segvārdu "Srefano" darbojās "Sarkano brigāžu" Dženovas nodaļā "28. marts", kas nolaupīja un turēja gūstā kuģu īpašnieku. Viņš bēguļoja no 1980. gada, un 1987. gadā viņam aizmuguriski tika piespriests 27 gadu cietumsods par pievienošanos graujošai apvienībai un piederību bruņotam grupējumam.

Bertulaci pirmoreiz tika aizturēts 2002. gadā Buenosairesā, bet jau pēc dažiem mēnešiem tika atbrīvots.

"Sarkanās brigādes" darbojās no 1970. līdz 1988. gadam, nogalinot vai ievainojot desmitiem cilvēku - tiesnešus, politiķus, žurnālistus un rūpniekus.

Svarīgākais