Borels aicina pakļaut sankcijām Izraēlas ministrus

© pexels.com

Eiropas Savienības (ES) augstākais pārstāvis ārlietās un drošības jautājumos Žuzeps Borels ierosinājis pakļaut sankcijām vairākus Izraēlas ministrus.

Sankcijām, viņaprāt, būtu jāpakļauj Izraēlas finanšu ministrs Bezanels Smotričs un nacionālās drošības ministrs Itamars Bengvirs, neilgi pirms dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmes aģentūra DPA ceturtdien uzzinājusi no ES amatpersonām.

Gan Smotričs, kas pārstāv reliģiozi cionistisko Nacionāli reliģisko partiju, gan Bengvirs, kas pārstāv galēji labējo partiju "Jūdu vara", nesen izsaukuši zināmu aprindu sašutumu ar saviem pret palestīniešiem vērstajiem izteikumiem. Abi ministri atbalsta ebreju apmetņu būvniecību okupētajās teritorijās Rietumkrastā, ko ANO tiesa atzinusi par nelikumīgu.

Bengvirs nesen aicinājis pārtraukt palīdzības piegādes Gazas joslai, lai pastiprinātu spiedienu uz palestīniešu teroristisko grupējumu "Hamās".

Arī Smotričs izteicis līdzīgu priekšlikumu bloķēt palīdzības piegādes, kamēr netiks atbrīvoti visi teroristu sagrābtie ķīlnieki. Viņš norādījis, ka tā būtu morāli pamatota rīcība, neskatoties uz draudiem Gazā dzīvojošo civilistu dzīvībām.

Kā ziņots, 7.oktobra slaktiņa laikā, ko Izraēlā sarīkoja palestīniešu teroristiskais grupējums "Hamās", teroristi noslepkavoja aptuveni 1160 cilvēkus, pamatā civilpersonas, un sagrāba apmēram 250 ķīlniekus.

Tiek lēsts, ka teroristu rokās vēl atrodas 107 ķīlnieki, no kuriem vismaz trešdaļa tiek uzskatīta par mirušiem.

Dažus ķīlniekus armijai izdevies atbrīvot, bet daži citi atrasti jau miruši.

Lielākā daļa pārējo atbrīvoti apmaiņā pret Izraēlas cietumos esošajiem palestīniešu teroristiem.

Svarīgākais