Žurnālists Hristo Grozevs dalās negaidītā pieņēmumā par "kolektīvā Putina" plāniem

© Ekrānuzņēmums

Kremļa vadītājs drīzumā varētu tikt nomainīts ar jaunu vadītāju, intervijā Ukrainas žurnālistam Dmitrijam Gordonam sacīja Hristo Grozevs.

"Tas nenozīmē, ka es zinu, kā viņš domā. Es zinu kā "kolektīvais Putins" domā. Es redzu un jūtu, ka ir ļoti tuvu tam, lai Putins kļūtu par "post Putinu", respektīvi, viņš tiktu nomainīts," teica Hristo Grozevs
Pētnieciskais žurnālists izteica savas domas par Kremļa aizkulišu spēlēm: “Jo mazāk Putins tuvākajā laikā varēs parādīt savas armijas spējas un savu spēju vest Ukrainu uz sarunām par Krievijas nosacījumiem, jo vairāk “kolektīvāks Putins” būs gatavs kaulēties ar Rietumiem. "Kremļa mafija" vēlas, lai viņi varētu ceļot pa pasauli , lai viņi nebūtu pakļauti sankcijām vēl 25 gadus. Viņi vēlas saīsināt šo periodu, tāpēc viņi ir gatavi iet uz kompromisu ar Ukrainu. Bet tas var kļūt iespējams tikai pēc Putina, ” piebilda Hristo Grozevs..

Portāls NRA jau rakstīja, ka Krievijas Iekšlietu ministrija jau pērn pievienoja bulgāru žurnālistu un ilggadīgu Kremļa kritiķi Hristo Grozevu "ārvalstu aģentu" sarakstam, un tiesa Maskavā izdevusi orderi viņa aizturēšanai.

Šis ir viens no retajiem gadījumiem, kad Krievijas ''ārvalstu aģentu" sarakstam pievienots kāds, kurš nav Krievijas pilsonis.

53 gadus vecais Grozevs ir vadošais Krievijas žurnālists pētnieciskās žurnālistikas vietnei "Bellingcat".

Pirms Kremļa pilna apjoma iebrukuma Ukrainā "Bellingcat" jau bija izmeklējusi pasažieru lidmašīnas MH17 notriekšanu virs Austrumukrainas 2014.gadā, kurā gāja bojā visi 298 cilvēki šajā lidmašīnā, un apsūdzējusi tajā Krievijas atbalstītos separātistu kaujiniekus. Krievija noliedz, ka būtu iesaistīta šīs lidmašīnas notriekšanā

Pasaulē

Ar "Al-Qaeda" saistīts džihādistu grupējums otrdien uzņēmās atbildību par uzbrukumu Mali galvaspilsētā Bamako, kurā džihādisti uz laiku pārņēma kontroli pār daļu no starptautiskās lidostas un nogalināja vairākus Mali karavīrus.

Svarīgākais