Krievijas ārsti prasa saukt pie atbildības Navaļnija nāvē vainīgos

© Scanpix

Krievijas mediķu kopienas pārstāvji nosūtījuši paziņojumu Izmeklēšanas komitejai ar prasību ierosināt krimināllietu un saukt pie atbildības atbildīgos par politiķa Alekseja Navaļnija nāvi.

"Ir acīmredzams, ka Alekseja Navaļnija nāvi izraisīja Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) darbinieku nolaidīga pienākumu pildīšana," teikts 97 ārstu parakstītajā paziņojumā.

Vēstules autori atsaucas uz neseno Izmeklēšanas komitejas nolēmumu, ko publicējusi opozicionāra atraitne Jūlija Navaļnaja.

Tajā bija norādīts, ka Navaļnija nāves cēlonis kolonijā bija "kombinēta saslimšana - hipertensija ar asinsvadu un orgānu bojājumiem, difūza miokardioskleroze, kas sarežģījās līdz ar smadzeņu tūskas attīstību, sirds kambaru fibrilāciju, plaušu tūsku".

Pēc ārstu domām, šādi orgānu bojājumi attīstās, ja ir ilgstoša "hipertensija ar izteiktu asinsspiediena paaugstināšanos".

Ja šie simptomi tika konstatēti, medicīnas personālam kolonijā Navaļnijam vajadzēja nozīmēt hipotensīvu terapiju un aizliegt nosūtīt viņu uz soda izolatoru.

Svarīgākais