Ēģipte brīdina, ka nepiekritīs Izraēlas klātbūtnei uz Ēģiptes-Gazas joslas robežas

© Depositphotos

Ēģipte paziņojusi, ka nepiekritīs Izraēlas bruņoto spēku turpmākai klātbūtnei pie tās robežas ar Gazas joslu, pirmdien vēsta ar valdību saistītie mediji.

Ēģipte "atkārtoti apliecinājusi visām pusēm, ka tā nepieņems Izraēlas klātbūtni" stratēģiski svarīgajā Filadelfi koridorā - buferzonā līdzās robežai, atsaucoties uz avotu, vēsta ar Ēģiptes izlūkdienestu saistītais medijs "Al-Qahera News".

Ēģipte ir viens no vidutājiem Gazas joslas pamiera sarunās.

Galvenais strīdus punkts sarunās par pamieru bijis aicinājums Izraēlai izvest karaspēku no pierobežas zonas, arī no Rafahas robežpunkta.

Maija sākumā Izraēlas karavīri ieņēma Rafahas robežpunktu palestīniešu pusē, līdz ar to nobloķējot svarīgu palīdzības maršrutu. Tas izraisīja Ēģiptes un citu valstu nosodījumu.

"Ēģipte vada starpniecības centienus" starp Izraēlu un palestīniešu grupējumu "Hamās" "atbilstoši pašu valsts drošībai", avots sacīja "Al-Qahera News".

Sarunās, kurās kā vidutāji darbojas arī Katara un ASV, nav vērojama tik pat kā nekāda kustība pamiera virzienā. Tiesa, Vašingtona piektdien paziņoja, ka esot panākts zināms progress.

"Hamās" svētdien apliecināja, ka grupējuma delegācija pirms došanās uz Kairu, kur bija gaidāmi arī Izraēlas sarunu dalībnieki, tikusies ar Ēģiptes un Kataras starpniekiem.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais