Nīderlandes jaunais premjers aizliedz lietot mobilos telefonus valdības sēžu laikā

© Freepik

Jaunais Nīderlandes premjerministrs ir aizliedzis mobilos tālruņus un citas mobilās ierīces sava kabineta iknedēļas sanāksmēs, tādējādi cenšoties novērst spiegu digitālās noklausīšanās risku, vēsta usnews.com

“Spiegošanas draudi ir mūžīgi. Elektroniskās ierīcēs, piemēram, telefonos un planšetdatoros ir mazi mikrofoni, un valstis ir ieinteresētas lēmumu pieņemšanā arī Nīderlandē. Tas ir ļoti vienkāršs pasākums - visi tālruņi seifā,” žurnālistiem piektdien sacīja bijušais Nacionālās izlūkošanas aģentūras vadītājs Diks Šofs.

Šofs, kura tehnokrātiskā valdība stājās amatā jūlijā, sacīja, ka viņš izmanto šo pieeju, pamatojoties uz savu iepriekšējo darbu izlūkdienestu aprindās.

"Varbūt man ir mazliet vairāk pieredzes ar šādām lietām," viņš teica. "Tātad man tas bija pilnīgi dabisks pasākums. Un es atklāju, ka visi kabineta locekļi faktiski nekavējoties piekrita."

Ēriks Akerbūms, pašreizējais Vispārējās izlūkošanas un drošības dienesta vadītājs, pagājušajā gadā brīdināja par spiegošanu, tostarp no Ķīnas, kas vērsta pret Nīderlandi un jo īpaši tās augsto tehnoloģiju sektoru.

"Mēs redzam, ka katru dienu viņi mēģina kaut ko nozagt no Nīderlandes," Akerboms sacīja ziņu aģentūrai "Associated Press".

Šofa valdība rīko vairākas sanāksmes, lai izstrādātu detalizētu politikas plānu, kas tiks atklāts nākamajā mēnesī.

Svarīgākais