"Apple" lietotājiem Eiropas Savienībā dos iespēju izdzēst nevajadzīgās lietotnes

© pixabay.com

ASV tehnoloģiju kompānija "Apple" lietotājiem Eiropas Savienībā (ES) drīzumā sniegs lielāku kontroli pār lietotnēm savā ierīcē. dodot iespēju no savām ierīcēm izdzēst vairāk "Apple" lietotņu.

Līdz gada nogalei "Apple" izmainīs izvēlņu ekrāna, noklusējuma lietotņu un lietotņu dzēšanas funkcijas operētājsistēmu "iOS" un "IPadOS" lietotājiem ES, paziņoja kompānija.

Izmaiņas nodrošinās, ka "Apple" izpilda ES Digitālo tirgu akta prasības.

"Apple" ierīču lietotāji pēc izmaiņām varēs iestatīt jaunas noklusējuma lietotnes, izdzēst pamatlietotnes, piemēram, "App Store", "Messages", "Camera", "Photos" un "Safari". Vienīgās "Apple" lietotnes, kuras nevarēs izdzēst, būs iestatījumus un telefona zvanus nodrošinošās.

Turpmākos atjauninājumos tiks paplašinātas noklusējuma iestatījumu opcijas, iekļaujot zvanīšanu tālruņa numuriem, ziņojumu sūtīšanu, teksta tulkošanu, navigāciju, paroļu pārvaldību, tastatūras un zvanu surogātzvanu filtrus.

Izmaiņas ir pieejamas izstrādātājiem, kas izplata lietotnes jebkurā no 27 ES dalībvalstīm, un tās attiecas tikai uz lietotnēm, kas pieejamas un tiek izplatītas lietotājiem ES dalībvalstīs, paziņoja "Apple".

Svarīgākais