Otrais cilvēks, kuram smadzenēs iešūts mikročips, izmanto izdevību uzspēlēt „Counter Strike”

© Pixabay

Izmēģinājuma programmas dalībnieks vārdā Alekss ir otrais cilvēks vēsturē, kas saņēmis smadzeņu implantu no Elona Muska tehnoloģiju uzņēmuma „Neuralink”. Pēc mugurkaula savainojuma Alekss zaudēja kontroli pār savām ekstremitātēm. Bet tagad ar Neuralink implantu viņš var pat spēlēt „Counter-Strike 2”, vēsta „Vice News”.

Tiek ziņots, ka procedūra, kas tika veikta pagājušajā mēnesī „Barrow Neirological Institute” klīnikā Arizonas štatā, noritēja gludi, un Aleksa atveseļošanās, par laimi, noritēja bez traucējumiem.

Implants ir izstrādāts tā, lai uzlabotu digitālo ierīču vadību cilvēkiem, kurus skārusi vispārēja paralīze.

Lai kontrolētu savu varoni spēlē, viņš izmanto specializētu, ar muti darbināmu „Quadstick” kursorsviru, un ar neticamu precizitāti, spēj mērķēt spēles ieročus tikai ar domu palīdzību.

Alekss ir arī pētījis spējas darbināt radošās lietojumprogrammas, piemēram, mācījies izmantot CAD programmatūru 3D objektu projektēšanai. Viņa pirmais projekts bija pielāgots mikročipa lādētāja stiprinājums, kuru viņš izstrādāja un izdrukāja 3D formātā.

Tas ir daudzsološs sākums, kas parāda saites potenciālu, lai ļautu tās lietotājam veikt dažāda veida sarežģītus uzdevumus. Par pirmo „Neuralink” izmēģinājumu var lasīt šeit.

Pasaulē

Šobrīd tikai četras valstis nodrošina vai spēj nodrošināt Ukrainai tieši tādus liela darbības rādiusa ieročus, kas var palīdzēt izdzīt Krieviju no Ukrainas teritorijas un glābt civiliedzīvotāju dzīvības, ir pārliecināts Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, raksta “unian.net”.

Svarīgākais