Notiekošais pie Kurskas atomelektrostacijas izraisījis paniku Starptautiskās atomenerģijas aģentūrā

© Pixabay.com

Starptautiskās atomenerģijas aģentūras ģenerāldirektors Rafaels Grosi apmeklēs Kurskas atomelektrostaciju un pēc tam ieradīsies Kijivā, ziņo “Bloomberg”.

Intervijā aģentūras vadītājs sacīja, ka ir ārkārtīgi nobažījies par kaujām pie Krievijas atomelektrostacijas, jo abām tās vienībām nav papildu aizsardzības slāņu, lai avārijas gadījumā ierobežotu radiāciju.

"Viņiem apkārt nav aizsargkupola, ir tikai parasts jumts, kas nozīmē, ka reaktora kodols ir diezgan neaizsargāts. Un, ja pieskaita faktu, ka jums ir karaspēks, tad tās, protams, ir milzīgas bažas man un aģentūrai," sacīja Grosi.

Viņš plāno tuvāko dienu laikā apmeklēt staciju un pēc tam doties uz Kijivu, kur vēlas tikties un aprunāties ar Ukrainas prezidentu Zelenski.

Iepriekš aģentūra vairākkārt ziņoja par bezpilota lidaparātu uzbrukumiem Krievijas okupētajai Zaporižjas atomelektrostacijai. Grosi žurnālistiem sacīja, ka viņa inspektori nav atraduši pārliecinošus pierādījumus tam, kas aiz tiem stāv.

"Ja mums būtu neapgāžami pierādījumi, kas norādītu uz avotu, mēs tā teiktu. Ikvienam, kurš stāv aiz tā, būtu jāpārtrauc sava rīcība - atomelektrostacijai nekad nevajadzētu būt militāram mērķim," viņš piebilda.

Svarīgākais