Virs kritiski svarīgas infrastruktūras Vācijā pamanīti militārie droni

© Pixabay.com

Virs Šlēsvigas-Holšteinas lielākā industriālā parka lido nezināmi bezpilota lidaparāti - aizdomās par sabotāžu tiek turēta Krievija, raksta “Bild”.

Vācijas policijas iecirkņi un prokuratūra nesen tika izsludināti paaugstinātā gatavībā ienaidnieka objekta dēļ - iespējams, tas ir Krievijas militārais bezpilota lidaparāts. Pēdējo dienu laikā vairāki bezpilota lidaparāti ir lidojuši virs ekspluatāciju pārtraukušas kodolspēkstacijas, sašķidrinātās dabasgāzes termināļa un ķīmiskajām rūpnīcām Brunsbiteles pilsētā.

"Lidojuma aizlieguma zona virs atomelektrostacijas tika pārkāpta vairākas reizes. Tika notverts ienaidnieka objekts, kas, domājams, ir militārs drons," teikts Vācijas policijas ziņojumā.

Šobrīd prokuratūra veic izmeklēšanu par slepenām darbībām sabotāžas nolūkos. Iespējams, ka bezpilota lidaparātus no civilajiem kuģiem Ziemeļjūrā varēja palaist Krievijas aģenti.

Dronu lidojumi atomelektrostacijas teritorijā reģistrēti kopš 8. augusta, 20. augusta vakarā virs stacijas lidoja bezpilota lidaparāts ar ātrumu vairāk nekā 100 kilometri stundā. 22. augustā tika pamanīts pēdējais drons. Pēc ekspertu domām, tie ir Krievijas “Orlan-10” bezpilota lidaparāti.