Pēc luksusa superjahtas katastrofas atrasts britu miljardiera Maikla Linča līķis

© Unsplash

Lielbritānijas tehnoloģiju uzņēmēja Maika Linča līķis ceturtdien tika izcelts no viņa ģimenes superjahtas, kas nogrima pie Itālijas krastiem pēc pēkšņas un spēcīgas vētras, vēsta usatoday.com. Linča 18 gadus vecā meita Hanna tagad ir vienīgā bezvēsts pazudusī persona.

59 gadus vecais Linčs bija vislabāk pazīstams kā Lielbritānijas lielākā programmatūras izstrādātāju „Autonomy” līdzdibinātājs, kas 2011. gadā tika pārdots „Hewlett-Packard”. Viņš bija uzaicinājis savus draugus uz jahtas, lai svinētu savu attaisnošanu apsūdzībās par krāpšanu saistībā ar sava uzņēmuma pārdošanu.

Jau ziņots, ka Lielbritānijā reģistrētā buru laiva „Bayesian” pirmdien īsi pirms saullēkta nogrima Portičello piekrastē, netālu no Palermo, kur tā bija noenkurota, kad spēcīga vētra pāršalca apgabalu.

No 22 jahtā esošajiem pasažieriem un apkalpes locekļiem, 15 tika nekavējoties izvilkti no ūdens, tai skaitā Linča sieva Andžela Bakaresa. Pēc tam ūdenslīdēji atguva jahtas šefpavāra Rikardo Tomasa līķi.

Tika veikta visaptveroša meklēšana, lai atrastu sešus pazudušos cilvēkus, tostarp Linču un viņa meitu.

Hanna, jaunākā no divām Linča meitām, tagad ir vienīgā pazudusī persona. Viņa gatavojās studēt angļu literatūru Oksfordas universitātē, iepriekš vēstīja „Sunday Times”.

Pasaulē

Televīzijas kanāla “ABC News” tiešraidē aizvadītas pirmās debates starp ASV prezidenta amata kandidātiem - republikāni Donaldu Trampu un demokrātu pārstāvi Kamalu Harisu. Kuru varam uzskatīt par šo debašu uzvarētāju un vai Latvijai labāka būtu Harisas vai Trampa prezidentūra, to ekspertiem vaicāja TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais