Rumānijas vīrišķīgākā influencera mājās veiktas kratīšanas saistībā ar apsūdzībām par cilvēktirdzniecību un izvarošanu

© Pixabay

Rumānijas likumsargi trešdien veikuši reidu interneta personības Endrū Teita mājās netālu no Bukarestes, ziņo mediju aģentūra "Reuters”. Tika veikts četras kratīšanas, izmeklējot noziegumus, tostarp cilvēku tirdzniecību un seksu ar nepilngadīgo.

Sociālo mediju ietekmētājs Teits ir ieguvis miljoniem fanu, popularizējot īpaši vīrišķīgu dzīvesveidu, kas, pēc kritiķu domām, nomelno sievietes.

Viņam jau 2023. gada vidū kopā ar brāli Tristanu un divām aizdomās turamajām rumāņu sievietēm tika izvirzītas apsūdzības par cilvēku tirdzniecību, izvarošanu un noziedzīgas bandas izveidošanu sieviešu seksuālai izmantošanai, apsūdzības viņi, protams, noliedza.

Aģentūras "Reuters” fotogrāfs, kurš atradās ārpus Teita mājas, pastāstīja, ka īpašumā bija iekļuvuši aptuveni desmit maskās tērptu likumsargu, pirms tam Teits tik izvests no mājas.

Kā ievēroja fotogrāfs, viņam nebija uzlikti roku dzelži.

Rumānijas organizētās noziedzības apkarošanas kriminālvajāšanas vienība DIICOT paziņoja, ka izmeklēšana attiecas uz "krimināllietu par organizētas noziedzīgas grupas izveidošanu, nepilngadīgo tirdzniecību, cilvēktirdzniecību, dzimumaktu ar nepilngadīgo, liecību ietekmēšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju".

Teita pārstāvji apstiprināja kratīšanas viņa mājā un sacīja, ka brāļu juridiskā komanda "nodrošinās, lai visas formalitātes tiktu nokārtotas pareizi".

Jūlijā Rumānijas apelācijas tiesa atcēla iepriekšējo spriedumu, kas ļāva Teitam brīvi pārvietoties Eiropas Savienībā.

Svarīgākais