Lukašenko izraisa starptautisku skandālu

© Pixabay.com

Saistībā ar Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko paziņojumu izcēlies jauns, skaļš skandāls - intervijā Lukašenko norādīja, ka armēņi, “izņemot mūs”, “nevienam nav vajadzīgi”, raksta "dialog.ua".

Runājot par jauno Armēnijas varas iestāžu starptautiskās politikas vektoru, kas saistīts ar prorietumniecisko kursu, Lukašenko neslēpa savu aizkaitinājumu. Aizvainojošie paziņojumi izraisīja armēņu aktīvistu sašutumu, kas sarīkoja protesta akciju Erevānā pie Baltkrievijas vēstniecības un apmētāja to ar olām, tomātiem un kartupeļiem.

“Es pat nepievēršu uzmanību un negribu runāt par Armēniju. Nu, kam vēl armēņi ir vajadzīgi, lai viņi attīstītu savu ekonomiku. Kāda Francija, kāds Makrons. Viņu rīt nebūs, un visi aizmirsīs par šo Armēniju,” intervijā teica Lukašenko.

Tajā pašā laikā Armēnijas valdības vadītājs iepriekš nāca klajā ar publisku paziņojumu, ka atsakās ceļot uz Baltkrieviju, kamēr Lukašenko būs amatā, paziņoja par iespēju izstāties no Krievijas militārā bloka, kā arī uzsāka militārās mācības kopā ar NATO valstīm, pērkot ieročus no Francijas.

Svarīgākais