Beidzot notiesāta māte, kas savu divgadīgo meitiņu piekāva līdz nāvei

© pixabay.com

Austrālijā tika tiesāta 62 gadus vecā Elena Reičela Kreiga, kura 1987. gadā, kad viņa bija sektas "Dieva kalpošana" dalībniece, līdz nāvei piekāva savu divus gadus veco meitu.

Tikai pēc gadu desmitiem ilgas slēpšanās, 2021. gadā, sieviete tika arestēta Jaunzēlandē un pēc tam izdota Austrālijai. Jaundienvidvelsas Augstākā tiesa sievietei piesprieda deviņu gadu cietumsodu, no kuriem seši ir bez iespējamas nosacītas atbrīvošanas, atsaucoties uz "ABC News" un BBC, raksta "pravda.com.ua".

Policija secinājusi, ka pirms 37 gadiem Elena Reičela Kreiga ar plastmasas cauruli līdz nāvei piekāva savu meitu Tilliju, jo viņai nepatika, kā bērns slaucīja pagalmu. Sektas vadītājs Aleksandrs Vilons ("Alfio Nicoloso") lūdzis par bērna augšāmcelšanos, bet pēc tam ievietojis viņas ķermeni mucā, sadedzinājis un pelnus izkaisījis upē.

"Teikt, ka Tillijas nāves apstākļi ir traģiski, būtu nepateikt neko - viņa nomira no cilvēka rokas, kuram bija pienākums viņu aizsargāt," paziņojot spriedumu, sacīja tiesnese Natālija Adamsa.

Seksuāla vardarbība, piekaušana un "Tēta istaba" - tā darbojās sekta "Dieva kalpošana", kuras līderis bija Aleksandrs Vilons, kurš sevi pieteica kā "Alfio Nikolozo". Viņš noorganizēja komūnu savā zemes gabalā "Porters Retreat" Jaundienvidvelsā. Aleksandrs Vilons savus sekotājus turēja izolācijā, kontrolēja viņu finanses un pārliecināja, ka viņš interpretē vēstījumus no garīgas būtnes vārdā "Monē", kas it kā vadīja viņa rīcību, raksta "New Zealand Herald".

Vilons arī piespieda sektas biedrus saukt viņu par "tēti" un viņa māju par "Tēta istabu". Tieši tur Vilons četras reizes dienā rīkoja lūgšanu sesijas, sita savus sekotājus par "noteikumu pārkāpšanu" un piespieda viņus ar viņu nodarboties ar seksu. Vilons sabiedrībā aicināja galvenokārt sievietes grūtā situācijā vai vientuļās mātes. Tāda bija 25 gadus vecā Elena Kreiga. Elena pievienojās kultam kopā ar savu draudzeni Mārgaretu 80. gadu beigās pēc šķiršanās no Tillijas tēva Džerara Stenhopa. Vilons viņu spēcīgi ietekmēja un pārliecināja izmantot fizisku vardarbību pret mazo Tiliju.

Svarīgākais