Emari bāzē Igaunijā gatavojas ražot munīciju

© Unsplash

Igaunijas Aizsardzības investīciju centrs ir izsludinājis nosacījumus piecu gadu līgumam par tiesībām ražot munīciju Emari militārajā bāzē.

Interesentiem pieteikumi jāiesniedz līdz 10.oktobrim, un uzvarētājam ražošana jāsāk ne vēlāk kā nākamā gada pirmajā pusē.

Konkursa uzvarētājs iegūs piekļuvi apmēram 8900 kvadrātmetru plašai teritorijai Emari bāzē. Teritorijā ir laukums, apgaismota zāle, aizsarguzbērumi un sakaru iekārtas, kā arī līdz septiņām munīcijas noliktavām.

Nosacījumi paredz, ka konkursa uzvarētājs ražotnes vietu varēs iznomāt līdz pieciem gadiem, kuru laikā tā jāizmanto munīcijas vai kaujas munīcijas ar sprāgstvielām ražošanai.

Sākot ražošanu, uzņēmumam jābūt visām tam nepieciešamajām atļaujām.

Ražošanas izmaksas sedz konkursa uzvarētājs, paredz nosacījumi.

Igaunijas Aizsardzības ministrijā uzskata, ka aizsardzības rūpniecības parka izveidei būtu nepieciešami vairāki gadi, taču armijas bāzē munīcijas ražošanu iespējams sākt nekavējoties.

Igaunijas Aizsardzības investīciju centrs sarunās ar Igaunijas aizsardzības rūpniecības nozares pārstāvjiem skaidri sapratis, ka vietējām aizsardzības rūpniecības kompānijām ir interese par darbības paplašināšanu un dalību konkursā.

Izvērtējot piedāvājumus, uzņēmuma sagatavotais detalizētais pasākumu plāns veidos 60% no kopvērtējuma. Papildus tiks vērtēts arī uzņēmuma apgrozījums, ieskaitot uzņēmuma īpašnieku, Igaunijas Aizsardzības spēku nepieciešamība pēc preces, preces līgumiskais segums, kā arī valsts īpašuma lietošanas maksa. Piedāvājumus izvērtēs komisija sešu cilvēku sastāvā.

Svarīgākais