Kārtējais skandāls Krievijā: "kadiroviešu" vadītājs sadusmo jauniesaucamo vecākus

© Pixabay.com

Nāves gadījumā Kurskas apgabalā karojošie krievu karavīri nokļūs debesīs, solīja “kadiroviešu” vadītājs Alaudinovs, raksta dialog.ua.

Skandāls Krievijā izcēlās pēc tam, kad Krievijas Aizsardzības ministrija aicināja krievu iesaucamo vecākus samierināties ar nosūtīšanu uz fronti Kurskas apgabalā, solot, ka viņu dēli nāves gadījumā nokļūt debesīs.

Ar šādu paziņojumu nācis klajā Čečenijas specvienības "Akhmat" komandieris Apti Alaudinovs, pirmdienas rītā savā “Telegram” kanālā ievietojot video, kurā kritizēja iesaucamo vecākus, kuri nevēlas, lai viņu bērni karotu Kurskas reģionā - nāves gadījumā Kurskas apgabalā karojošie iesaucamie nonāks debesīs, solīja Alaudinovs.

“Pēdējā laikā novēroju šādu ainu - šņukstēšana, emocijas par to, ka iesaucamajiem nav jākaro un vispār, kāpēc viņi ir Kurskas apgabalā. Ja jau tavam bērnam ir 18 gadi, Aizsardzības ministrijai viņi ir darbinieki un viņiem ir jāaizstāv sava tēvzeme, pat ja tai uzbrūk ienaidnieks. Vispār man jums ir viens jautājums - kāpēc jūs un jūsu bērni ir vajadzīgi šai valstij?” savā “Telegram” kanālā sacīja Alaudinovs.

"Akhmat" komandieris atzīmēja, ka saprotot tikai tos vecākus, kuri nav apmierināti ar dienesta samaksu iesaucamajiem.

"Jā, es saprotu, ja jūs sakāt, jums ir līgumi un jūsu bērniem tur ir mazas algas. Bet nav jātaisa bērni no 18 gadus veciem iesaucamajiem, kuriem mums jāiedod knupis un jāsūta gulēt. Viņš ir tēvijas aizstāvis, tāpat kā mē, viņam tas ir jāsaprot,” viņš teica.

“Akhmat” komandieris arī atgādināja Putina solījumu, ka iesaucamie karā nepiedalīsies: “Bet šodien ir karš, ienaidnieks ir atnācis pie mums. Šodien mūsu valstī ir jāiestājas visiem, jauniem un veciem, bet, ja tu nomirsi, aizstāvot savu tēvu zemi, savu ticību Dievam, kas var būt labāks par debesīm Visvarenā ceļā.”

Pasaulē

Kur pazūd munīcija Ukrainas armijai; kādēļ F-16 karā netiek izmantoti lietderīgi; kā FPV dronu lietošana ietekmē kara gaitu; amatpersonu nodevības; vai karam paredzamas drīzas beigas; kas notiek ar gūstā saņemtajiem Ukrainas karavīriem un kādēļ Krievijas militāristi izvaro bērnus – intervijas turpinājums ar Ukrainas armijas kareivi Juriju Armašu, kurš septembrī viesojās Rīgā.

Svarīgākais