Vācija Lietuvā nogādās vairāk nekā 650 militārās tehnikas vienību

© MN

Uz mācībām "Grand Eagle-2/24" Vācijas paaugstinātas modrības brigāde uz Lietuvu pa sauszemi un jūru nogādās vairāk nekā 650 militārās tehnikas vienību, pirmdien paziņoja Lietuvas armija.

Kā informēja Lietuvas Bruņotie spēki, Bundesvēra 21.paaugstinātas modrības brigādes militārā tehnika no 19. līdz 22.augustam pārvietosies pa Lietuvas ceļiem no Polijas robežas uz ģenerāļa Silvestra Žukauska poligonu Pabradē.

Pārvietotā militārā tehnika līdz 8.septembrim piedalīsies mācībās "Grand Eagle-2/24".

Mācību mērķis ir pēc iespējas ātrāk pārvietot Bundesvēra 21.brigādes vienības uz Lietuvu, lai aizsargātu NATO austrumu flangu.

Tās ir mācības, kuru mērķis ir noteikt, cik ātri Vācijas armija var pārvietot savus spēkus un pievienoties Lietuvas bruņotajiem spēkiem, lai aizstāvētu Lietuvas teritoriālo nedalāmību, tās arī palīdz uzturēt augstu vienību gatavības līmeni.

Lietuvai norīkotā Vācijas paaugstinātas modrības brigāde dežūrē kopš 2022.gada, un kopš pagājušā gada decembra tās vadību ir pārņēmusi Bundesvēra 21.brigāde. Brigāde, kurā ir 4000 cilvēku, ir viena no Vācijas armijas ātrās reaģēšanas spēku vienībām.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais