Blinkens par "Hamās" un Izraēlas karu: Šis ir izšķirošais brīdis

© Depositphotos

Patlaban notiekošās Gazas joslas pamiera sarunas ir "varbūt pēdējā" iespēja panākt vienošanos par kara izbeigšanu, pirmdien sacīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, kas ieradies vizītē Izraēlā.

"Šis ir izšķirošais brīdis - iespējams, labākā, iespējams, pēdējā iespēja dabūt ķīlniekus mājās, panākt pamieru un nostādīt visus uz labāka ceļa uz ilgstošu mieru un drošību," sacīja Blinkens, tiekoties ar Izraēlas prezidentu Ichaku Hercogu.

"Ir pienācis laiks to paveikt," izsakoties par vienošanās panākšanu, norādīja ASV valsts sekretārs. "Ir arī laiks, lai nodrošinātu, ka neviens nesper nekādus soļus, kas varētu izjaukt šo procesu."

"Mēs strādājam pie tā, lai gādātu, ka nenotiek eskalācija, ka nav provokāciju, ka netiek veiktas darbības, kas jebkādā veidā varētu attālināt mūs no šīs vienošanās dabūšanas pāri finiša līnijai vai, runājot par to, ka nenotiek konflikta eskalācija uz citām vietām un uz lielāku intensitāti."

Kopš "Hamās" un Izraēlas kara izraisīšanās 7.oktobrī šī ir jau devītā Blinkena vizīte Tuvos Austrumos.

Valsts sekretārs mudināja atturēties no jebkādiem soļiem, kas varētu palielināt saspīlējumu reģionā pēc Irānas un Libānas grupējuma "Hizbollah" draudiem atriebties Izraēlai par "Hamās" un "Hizbollah" līderu nogalināšanu.

Svarīgākais