Šausminoši skati Viļņas dzīvnieku patversmē: mirušie dzīvnieki sakrauti kaudzēs pie ieejas vārtiem

© Pixabay.com

Viļņas iedzīvotāja Inga Smaile, ierodoties Viļņas dzīvnieku patversmē, bija šokēta par redzēto skatu - kaudzē sakrauti dzīvnieku līķi, kas nekā nav paslēpti no apkārtējo acīm. Ar šokējošo stāstu dalās tv3.lt.

Sieviete, kura ieradās patversmē, lai paņemtu sava suņa, kuru notrieca auto, mirstīgās atliekas, bija šokēta - viņas mīluļa ķermenis ticis ievietots maisā, kas bija izmircis ar lietus ūdeni. Patversme “Grinda” atvainojās un skaidroja radušos situāciju iedzīvotājiem.

Kad Smaile ieradās "Grinda" piederošajā Viļņas dzīvnieku patversmē, lai paņemtu sava suņa mirstīgās atliekas, viņa ieraudzīja nepatīkamu skatu - dažādu dzīvnieku līķi bija sakrauti tieši pie ieejas vārtiem.

"Vai tas ir normāli???? Pie ieejas vārtiem. Saprotu, bet varbūt kaut ko var "pārcelt" aiz ēkas, bet ne visiem redzamā vietā?" savā ierakstā sociālajos tīklos dalījās sieviete.

Taču ar to sievietes šausmīgais pārdzīvojums nebeidzās - viņas suņa mirstīgās atliekas ar ķerru tika nogādātas līdz sievietes automašīnai, bet suņa līķis bija ievietots slapjā atkritumu maisā.

“Uz jautājumu, kāpēc, man atbildēja - naktī lija,” sieviete bija sašutusi.

"Man arī piedraudēja - kāpēc jus te staigājat kā tūrists?"

Videoklips plaši izplatījās publiskajā telpā - to noskatījušies jau 345 000 cilvēku.

Pēc notikušā uzņēmums "Grindas", kas pārvalda Viļņas dzīvnieku patversmju darbu, skaidroja situāciju.

"Grinda" un Viļņas dzīvnieku patversme necietīs šādu cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem - mirušā dzīvnieka atliekas ar pienācīgu cieņu būs jānodod īpašniekam. Darbinieks, kurš tā rīkojies, tikšot atlaists no darbs - viņa attieksme pret dzīvniekiem ir galīgi nesavienojama ar Viļņas dzīvnieku aprūpes nama vērtībām.

Uzņēmums arī atvainojies visiem dzīvnieku mīļotājiem.

Savā paziņojumā uzņēmums rakstīja: “"Grindai" un Viļņas dzīvnieku patversmei notikušais ir stimuls pārskatīt iekšējos procesus, klientu apkalpošanas jautājumus un labāk informēt sabiedrību par ikdienā veiktajiem brīžiem neērtajiem, brīžiem nepatīkamajiem darbiem, kas nodrošina pilsētas sanitāriju, veicinot pilsētas un tās iedzīvotāju higiēnu un veselību. "Grinda" un Viļņas dzīvnieku patversme pārskatīs šī darba organizēšanas procesus, lai mazinātu negatīvo ietekmi uz apkārtējiem. Atvainojamies vēlreiz visiem dzīvnieku mīļotājiem.”

Svarīgākais