Uz Mēness plāno uzstādīt mākslīgo apgaismojumu

© pixabay.com

Iepriekš NASA eksperti prognozēja, ka cilvēki uz Mēness dzīvos jau šajā desmitgadē. Bet tagad mēs runājam par zinātniekiem, kuri plāno pētīt Zemes pavadoni un palikt tur ilgāku laiku.

Viens no priekšnosacījumiem dzīvei uz Mēness ir gaisma. Visticamāk, tas drīzumā kļūs par realitāti, jo kosmosa tehnoloģiju kompānija "Honeybee Robotics" ir saņēmusi finansējumu no ASV valdības, lai uzbūvētu un uz Mēness uzstādītu āra apgaismojumu, kas vienlaikus darbosies kā saules baterijas, atsaucoties uz "Space.com", raksta UNIAN.

Nosacītās laternas būs augstākas par Brīvības statuju - to garums sasniegs 100 metrus, un arī masīvas, lai spētu izturēt skarbās un garās Mēness naktis. Laternas uzkrās saules enerģiju Mēness dienā, kas ir vienāda ar divām Zemes nedēļām, lai pēc tam Mēness naktī apgaismotu apkārtni ar spēcīgiem prožektoriem. Pēc projekta galvenā pētnieka Višnu Sanigepalli teiktā, laternu augstums ir būtisks ne tikai tādēļ, lai būtu pietiekami gaismas arī aiz Mēness milzīgo krāteru malām, bet arī zinātniskā aprīkojuma, kameru un sakaru ierīču pacelšanai uz augstākiem skatu punktiem.

Svarīgākais