Konfektēs, kas tika izdalītas vairāk nekā 300 ģimenēm Jaunzēlandē, atklātas lielas devas metamfetamīna

© Pixabay.com

Labdarības organizācija, kas strādā ar bezpajumtniekiem Oklendā, Jaunzēlandē, izplatījusi konfektes, kas pildītas ar potenciāli letālām metamfetamīna devām savās pārtikas pakās pēc tam, kad konfektes bija ziedojis kāds sabiedrības pārstāvis, ziņo “CNN”.

Oklendas pilsētas pārstāvji trešdien žurnālistiem paziņoja, ka darbinieki ir sākuši sazināties ar līdz pat 400 cilvēkiem, lai izsekotu pakas, kurās varētu būt saldumi, kas patiesībā bija cieti metamfetamīna bloki, iesaiņoti konfekšu papīros. Jaunzēlandes policija sākusi kriminālizmeklēšanu.

Metamfetamīna daudzums katrā konfektē var būt letāls, liecina Jaunzēlandes Narkotiku fonds - narkotiku pārbaudes un politikas organizācija, kas pārbaudīja konfektes.

Metamfetamīns ir spēcīgs, ļoti spēcīgu atkarību izraisošs stimulants, kas ietekmē centrālo nervu sistēmu. Tas ir balts, bez smaržas, rūgtas garšas kristālisks pulveris, kas viegli šķīst ūdenī vai spirtā.

Fonda pārstāvis Bens Birks Angs sacīja, ka narkotiku maskēšana par nekaitīgām precēm ir izplatīts pārrobežu kontrabandas paņēmiens, un ir iespējams, ka vēl vairāk konfekšu, iespējam, tika izplatītas visā Jaunzēlandē.

Saldumu cena ir apmēram 608 $ par konfekti, kas liecina, ka nezināma sabiedrības locekļa ziedojums bija nejaušs, nevis apzināts uzbrukums, sacīja Birks Angs.

Pilsētas misionere Helēna Robinsone sacīja, ka kopš otrdienas astoņas ģimenes, tostarp vismaz viens bērns, ir ziņojušas, ka ēdušas piesārņotās konfektes. Neviens netika hospitalizēts, un Robinsons sacīja, ka “rūgtā” garša nodrošināja, ka lielākā daļa tās nekavējoties izspļāva.

Labdarības pārtikas banka pieņem tikai komerciāli ražotas pārtikas ziedojumus aizzīmogotā iepakojumā, sacīja Robinsons. Viņa piebilda, ka ananāsu konfektes, kas apzīmogotas ar Malaizijas zīmola etiķeti, nonāca pie viņiem, iepakotas mazumtirdzniecības izmēra maisiņos.

Oklendas pilsētas misiju otrdien brīdināja kās pārtikas bankas klients, kurš ziņoja par “slikti garšojošām” konfektēm. Darbinieki nogaršoja dažas atlikušās konfektes un nekavējoties sazinājās ar varas iestādēm.

Konfektes tika ziedotas vairākkārt pēdējo sešu nedēļu laikā, sacīja Robinsons. Daži pārtikas pakas saņēmušie bija labdarības atkarību dienesta klienti, un ziņas par narkotiku izplatīšanu izraisīja lielu satraukumu.

“Teikt, ka mēs esam šokēti, nozīmē nepateikt neko,” sacīja Robinsons.

Svarīgākais