Medijs: Krievijā atkal jauns skandāls

© Pixabay.com

Krievi joprojām nevar atjēgties pēc Ukrainas bruņoto spēku ofensīvas sākuma Kurskas apgabalā, un izcēlies jauns skandāls, raksta “The Insider”.

Izrāviens ļāva reālos kaujas apstākļos pārbaudīt Krievijas aizsardzības līnijas ar betona piramīdām - tā dēvētajiem pūķa zobiem, kam Krievijas varas iestādes iztērēja miljardus rubļu.

Ukrainas militārpersonām vajadzēja tikai trīs reizes izšaut no tanka, lai starp piramīdām izveidotu spraugu prettanku līnijā, caur kuru pārvietojās Ukrainas bruņoto spēku bruņutehnika, raksta “The Wall Street Journal”.

Viena šāda dzelzsbetona “piramīda” maksā līdz 16 tūkstošiem rubļu, atkarībā no betona veida, izmēra un citiem parametriem.

Tas bija pats nopietnākais šķērslis, ar kādu Ukrainas armija saskārās pagājušajā nedēļā, pārdroši iebrūkot Kurskas apgabalā. Aiz aizsardzības struktūrām Ukrainas militārpersonas sagaidīja galvenokārt obligātā dienesta karavīri, no kuriem lielākā daļa aizbēga vai padevās.

"Divarpus gadu laikā Krievija šeit nav uzbūvējusi nevienu aizsardzības līniju," žurnālistiem sacīja Ukrainas vadu komandieris.

Krievijas varas iestādes sāka uzstādīt piramīdu rindas Kurskā un kaimiņu reģionos jau 2022. gadā. Romāns Starovoits, kurš toreiz ieņēma Kurskas apgabala gubernatora amatu (tagad viņš ir Krievijas Federācijas transporta ministrs), tā paša gada decembrī pozēja uz to fona fotogrāfijām.

"Mēs turpinām stiprināt Kurskas apgabala robežas," viņš rakstīja. Tādas pašas fotogrāfijas divus mēnešus iepriekš publicēja Belgorodas apgabala gubernators Gladkovs.

Piramīdu piegāde maksā vēl piecus tūkstošus rubļu. Kopumā Krievijas varas iestādes šādā veidā iztērēja miljardus rubļu, taču Ukrainas bruņotie spēki jau pirmajās dienās spējuši tām tikt garām.

Vēl viena reportāža par Ukrainā notiekošo publicēta laikrakstā “The New York Times” - izdevuma žurnālisti apmeklēja Krievijas robežkontroles punktu, kas tika ieņemts iebrukuma pirmajās stundās un tagad atrodas tālu no galvenās karadarbības vietas.

Kamēr žurnālisti atradās kontrolpunktā, pa apkārtni netraucēti brauca Ukrainas bruņutehnika, bet Ukrainas bruņoto spēku karavīri somās saiņoja Krievijas karavīru līķus. Visur bija redzamas zīmes, ka Ukrainas militāristi pārsteiguši Krievijas robežsargus.

Iepriekš kāda militārpersona no Ukrainas bruņoto spēku 82. gaisa triecienbrigādes laikrakstam “Financial Times” stāstīja, ka viņa brigāde iebrukuma Kurskas apgabalā laikā nav saskārusies ar pretestību un pēc robežas šķērsošanas Ukrainas militārpersonas ieradās Krievijas kompleksā, kura kaujinieki "sēdēja mežā un dzēra kafiju pie galda".

Svarīgākais