Pelosi rosinājusi Baidena tēlu iekalt slavenajā Rašmoras kalnā

© Pexels

Bijusī ASV Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi aizvadītajā svētdienā izteikusies, ka prezidents Baidens varētu tikt pievienots Rašmoras kalnam pat pēc tam, kad viņš izvēlējās izstāties no prezidenta vēlēšanu cīņas, vēsta "Fox News”.

CBS žurnāliste Leslija Stāla jautāja Pelosi par ziņām, ka viņa vadīja centienus atrunāt Baidenu no prezidenta vēlēšanām pēc viņa postošajām debatēm pret bijušo prezidentu Trampu.

Pelosi noliedza, ka būtu izvirzījusi jebkādas pretenzijas par Baidena nomaiņu. Tā vietā viņa atzīmēja, ka viņš bija "savā virsotnē", kad pieņēma lēmumu pamest sacīkstes. Turklāt viņa izteica ierosinājumu, ka Baidens varētu pievienoties prezidentiem Rašmoras kalnā.

Viņš atradās labā vietā, lai pieņemtu jebkādu lēmumu - tā bija viņa spēles virsotne," sacīja Pelosi. "Viņš ir Rašmoras kalna ASV prezidents."

Žurnāliste pārvaicāja: "Vai jūs tiešām sakāt, ka viņš iederas Rašmoras kalnā? Džo Baidens blakus Linkolnam?”

"Nu, tur ir Tedijs Rūzvelts, un viņš ir brīnišķīgs," Pelosi skaidroja. "Es nesaku, lai nojaucat viņu. Bet jūs varat pievienot Baidenu." Pelosi arī atkārtoti uzsvēra, ka viņa nebija daļa no spiediena, lai panāktu, ka Baidens izstājas no cīņas par prezidenta amatu.

Tajās dienās, kad Baidens nolēma vairs nekandidēt, parādījās vairāki ziņojumi, apgalvojot, ka Pelosi izdarīja spiedienu atkāpties, jo bažījas, ka viņš zaudēs cīņā pret Trampu. Tomēr publiski Pelosi turpināja paust savu atbalstu pašreizējam ASV prezidentam.

Svarīgākais