Aviokatastrofā Sanpaulu gājusi bojā advokāte, kas specializējās tiesvedībās pret aviokompānijām

© Pixabay.com

Turpinoties izmeklēšanai par aviokatastrofu Brazīlijā, kurā gāja bojā 62 cilvēki, ir parādījusies sīkāka informācija par tās upuriem. Starp mirušajiem ir ārsti onkologi, trīs gadus vecs bērns, juriste, kas specializējas tiesvedībās pret aviokompānijām, kā arī venecuēliešu ģimene un viņu suns, ziņo vietējie mediji, raksta BBC.

Sanpaulu štatā piektdien notikušās lidmašīnas avārijas vietā ir atrasti visi bojāgājušo līķi.

Divu dzinēju turbopropelleru lidmašīna piektdien lidoja no Kaskavelas Paranas štatā uz Guarulhos lidostu Sanpaulu pilsētā, kad tā avarēja Vinhedo pilsētā.

Sociālajos tīklos izplatītajos kadros redzams, kā lidmašīna vertikāli krīt, veicot spirālveida griezienus.

Lidmašīna nogāzās dzīvojamā rajonā, taču uz zemes cietušo nav. Amatpersonas sacīja, ka vietējā daudzdzīvokļu māju kompleksā bojāta tikai viena māja.

Starp bojāgājušajiem bija divi ārsti - viņi bija starp astoņiem ārstiem, kas bija ceļā uz medicīnas konferenci.

Trīs gadus vecā Liza Iba dos Santosa, jaunākā katastrofas upure, ceļoja kopā ar savu tēvu Rafaelu Fernando dos Santosu. Viņas māte, žurnāliste, nebija lidmašīnā.

Starp citiem upuriem bija arī ģimene, kas atgriezās savā dzimtajā Venecuēlā pēc tam, kad viņu sapņi par jaunu dzīvi Brazīlijā neīstenojās. Ģimenes galva Gonzaless ceļoja kopā ar sievu Mariju Gledisu Paru Holguinu un savu mazo dēlu Joslanu Peresu. Kā sociālajos tīklos raksta ģimenes draugs, visi trīs bija atstājuši ekonomiskās grūtības Venecuēlā un pārcēlušies uz Kaskavelu, taču nespēja sakārtot vīrieša dokumentāciju, jo viņš ir dzimis Venecuēlā, bet uzaudzis Brazīlijā. Viņi devās atpakaļ uz savu dzimteni, lai nokārtotu dokumentus, un cerēja sākt jaunu dzīvi kaimiņvalstī Kolumbijā. Viņu plāns bija pārsēsties lidmašīnā Sanpaulu un lidot uz Brazīlijas ziemeļiem pirms brauciena pabeigšanas ar autobusu. Kopā ar viņiem bija arī ģimenes suns Luna.

Bojāgājušo vidū bija arī advokāte Laiana Vasatta, kura strādāja Paranas tiesā un pārstāvēja klientus tiesas prāvās pret aviokompānijām. Viņa sociālajos tīklos ievietoja videoklipus, piedāvājot padomus patērētājiem.

Sanpaulu štats paziņoja, ka sestdienas vakarā pabeidza operāciju upuru līķu izvešanai no avārijas vietas. Tika norādīts, ka līķi - 34 vīrieši un 28 sievietes - tiek pārvietoti uz policijas morgu Sanpaulu pilsētā, kur viņi tiks identificēti un nodoti ģimenēm.

Varas iestādes joprojām cenšas noskaidrot, kas izraisīja lidmašīnas dramatisko kritienu.

Lidmašīnas lidojuma reģistratoru analīze jau ir sākusies, un Brazīlijas gaisa spēki paziņoja, ka provizoriskais ziņojums tiks izdots pēc 30 dienām.

Lidmašīnas avārija ir lielākā Brazīlijā kopš 2007. gada, kad Sanpaulu Kongonhasas lidostā avarēja un uzliesmoja “TAM Express” lidmašīna. Toreiz bojā gāja 199 cilvēki.

Svarīgākais