Atrasts, iespējams, pasaulē vecākais vēstījums pudelē - tas izskalots krastā pēc 150 jūrā pavadītiem gadiem

© Pixabay.com

Atrast kaut ko neparastu, ko pludmalē izskalojuši jūras viļņi, vienmēr ir aizraujoši, taču reti kuram izdodas atrast senlietu, kas ir vairāk nekā 100 gadus veca. Kāda “TikTok” lietotāja ir pārliecināta, ka atradusi pasaulē vecāko vēstījumu pudelē. Viņa dalījās ar atklājumu ar saviem sekotājiem, ziņo “Unilad”.

Sieviete stāsta, ka pudeli atradusi 3. jūlijā pludmalē. Ziņojuma ārpusē rakstīts "Jahta “Neptūns” pie Atlantiksitijas, Ņūdžersijā, 76. gada 6. augusts", bet uz pudeles rakstīts "Barr un Brother Filadelfija".

Sieviete vēlējās noskaidrot, cik patiesībā ir vecs šīs vēstījums, un veica nelielu izmeklēšanu.

"Medības pēc vēl vienas “Barr and Brother” pudeles šodien beidzās ar “Philadelphia Inquirer” reportiera palīdzību. Apskatot datumu, eksperts norādīja, ka pudele, iespējams, ir izgatavota pirms 1900. gada. Tātad, iespējams, tā patiešām ir datēta ar 1876. nevis 1976. gadu.”

Sieviete savā video ir pārliecināta: "Tas nozīmē, ka tas ir vecākais ziņojums pudelē, kāds atrasts!”

Video redzams, kā no pudeles tiek rūpīgi izņemts vīstoklis. Ar 1874. gada 24. aprīli datētajā ziņojumā teikts: "Kapteinis Semjuels Geilss no Atlantiksitijas būvē lielisku jahtu, kuru viņš nokristīja par “Neptūnu” pēc šīs pilsētas Neptūna kluba nosaukuma."

Kāds lietotājs komentārā rakstīja: “Iedomājieties, ka 1876. gadā jūs svinat svētkus ar draugiem un dzērieniem uz kuģa... Daudz nedomājot, jūs jūrā iemetat vēstījumu, un to atrod pēc vairāk nekā 100 gadiem.”

Svarīgākais