Baidens: Tramps ir patiess drauds ASV drošībai

© Depositphotos

ASV prezidents Džo Baidens savā pirmajā televīzijas intervijā pēc izstāšanās no vēlēšanu cīņas brīdināja, ka republikāņu kandidāts Donalds Tramps ir patiess drauds Amerikas drošībai.

"Atcerieties manus vārdus. Ja viņš uzvarēs šajās vēlēšanās, vērojiet, kas notiks," Baidens sacīja šonedēļ ierakstītajā intervijā telekanālam "CBS News", kas kas tika pārraidīta svētdien.

"Viņš ir patiess drauds Amerikas drošībai. Mēs atrodamies pasaules vēstures pagrieziena punktā, un demokrātija ir atslēga," teica Baidens.

Skaidrojot savu izstāšanos, Baidens sacīja, ka citi Demokrātu partijas politiķi, kas kandidē uz pārvēlēšanu, bažījās, ka viņš varētu kaitēt viņu izredzēm, un piebilda, ka viņa vienīgā prioritāte ir nepieļaut Trampa atgriešanos pie varas.

"Vairāki mani demokrātu kolēģi Pārstāvju palātā un Senātā domāja, ka es viņiem kaitēšu [vēlēšanu] sacensībā," viņš teica.

"Kritiski svarīgs jautājums man joprojām ir - tas nav joks - šīs demokrātijas saglabāšana," uzsvēra Baidens.

"Man ir pienākums pret valsti darīt to, kas ir vissvarīgākais, ko mēs varam darīt, un tas ir -- mums ir, mums ir, mums ir, mums ir jāuzvar Tramps," viņš teica.

Jau ziņots, ka Baidens jūlijā izstājās no cīņas par pārvēlēšanu prezidenta amatā, un viņa vietā par ASV Demokrātu partijas kandidāti kļuva pašreizējā viceprezidente Kamala Herisa.

Baidena kandidatūra saskārās ar uzticības krīzi no demokrātu puses pēc viņa katastrofālā snieguma debatēs ar Trampu jūnija beigās., ko vēl pastiprināja viņa regulārā pārteikšanās. Viņa partijā radās šaubas ne tikai par Baidena spējām sakaut Trampu vēlēšanās, bet arī par to, vai viņš 81 gada vecumā vēl ir piemērots prezidenta amatam.