Turcijā atjaunota piekļuve "Instagram"

© Depositphotos

Turcijā sestdienas vakarā tika atjaunota piekļuve sociālajam tīklam "Instagram", kas bija bloķēta vairāk nekā nedēļu.

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pārvalde 2.augustā bloķēja piekļuvi "Instagram", nenorādot konkrētu iemeslu. Valdības amatpersonas vēlāk paziņoja, ka aizliegums noteikts, jo "Instagram" nav ievērojis Turcijas likumus.

Sestdien Turcijas satiksmes un infrastruktūras ministrs Abdulkadirs Uraloglu paziņoja, ka sarunās ar "Instagram" panākta vienošanās par satura kontroli.

"Sarunās ar "Instagram" amatpersonām mums tika apliecināts, ka mūsu prasības tiks izpildītas, jo īpaši tās, kas attiecas uz noziedzīgām darbībām, un tika dots solījums, ka mēs kopīgi strādāsim pie lietotāju cenzēšanas līdzekļiem," platformā "X" pavēstīja Uraloglu.

Viņš norādīja, ka platformas "uzdevums ir nodrošināt atbilstību Turcijas tiesību aktiem un ka gadījumos, kad tiesību akti tiks pārkāpti, notiks ātra un efektīva iejaukšanās".

Ministrs piebilda, ka visi konti, kas pieder organizācijām, kuras Turcija uzskata par teroristiskām, tiks aizliegti un viss saturs, kas popularizē šādas organizācijas, tiks dzēsts. Uraloglu nosauca trīs šādas organizācijas - Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK), kas darbojas Turcijas dienvidaustrumos, Sīrijas kurdu Demokrātiskās savienības partiju (PYD) un trimdā dzīvojošā islāmistu sludinātāja Fetullas Gilena piekritēju kustību, kuru Ankara vaino apvērsuma mēģinājuma organizēšanā 2016.gadā.

Iepriekš Uraloglu kritizēja "Instagram" par to, ka platformā ir pamudinājumi uz azartspēļu spēlēšanu un apvainojumi Turcijas Republikas dibinātājam Mustafam Kemalam Ataturkam. Gan azartspēles, gan Ataturka apvainošana Turcijā ir krimināli sodāmas.

Turcijā, kur dzīvo 85 miljoni cilvēku, "Instagram" ir vairāk nekā 57 miljoni lietotāju, liecina Ņujorkā bāzētās digitālā mārketinga ziņu kompānijas "We Are Social Media" dati.

Svarīgākais