VIDEO. Aviokatastrofa Sanpaulu: Nesasniedzot galamērķi, nogāžas pasažieru lidmašīna

© Ekrānuzņēmums

Piektdien pie Sanpaulu (Brazīlija) avarēja pasažieru lidmašīna, kurā atradās 62 cilvēki, vēsta "The New York Times". Vietējā amatpersona paziņoja, ka aviokatastrofā izdzīvojušo nav.

Aviokompānija "VoePass" paziņoja, ka reisa 2283 lidmašīna, kas lidoja no Kaskavelas Brazīlijā, avarējusi Brazīlijas pilsētā Vinhedo, netālu no Sanpaulu, kur lidmašīnai bija jānosēžas.

Aviokompānija apstiprināja, ka lidmašīna ar 58 pasažieriem un četriem apkalpes locekļiem bija ceļā uz Sanpaulu starptautisko lidostu un avarēja Vinedu pilsētā. Paziņojumā nav norādīts, kas izraisīja avāriju.

Pasākumā Brazīlijas dienvidos prezidents Luīss Ināsiu Lula da Silva lūdza klātesošos piecelties un ievērot klusuma brīdi, kad viņš pastāstīja par šo ziņu. Viņš sacīja, ka, šķiet, visi pasažieri un apkalpe ir gājuši bojā, neprecizējot, kā šī informācija tika iegūta.

Ugunsdzēsēji, militārā policija un civilās aizsardzības iestāde uz avārijas vietu Vinedu nosūtījušas komandas.

Brazīlijas televīzijas tīkls "GloboNews" parādīja kadrus, kuros redzams, ka dzīvojamā rajonā, kas pilns ar mājām, deg plaša teritorija un no lidmašīnas fizelāžas plūst dūmi. "GloboNews" arī demonstrējis kadrus, kā lidmašīna vertikāli spirālveidīgi krīt lejup.

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē "X" dalījies ar līdzjūtības vārdiem. Vairāk par notikušo var uzzināt šeit

Pasaulē

Kur pazūd munīcija Ukrainas armijai; kādēļ F-16 karā netiek izmantoti lietderīgi; kā FPV dronu lietošana ietekmē kara gaitu; amatpersonu nodevības; vai karam paredzamas drīzas beigas; kas notiek ar gūstā saņemtajiem Ukrainas karavīriem un kādēļ Krievijas militāristi izvaro bērnus – intervijas turpinājums ar Ukrainas armijas kareivi Juriju Armašu, kurš septembrī viesojās Rīgā.

Svarīgākais