Slepkavība kā atriebība. Ticis plānots vēl viens atentāts pret Trampu

© Pixabay.com

Slepkavībai vajadzēja būt atriebībai par Irānas ģenerāļa Kasema Soleimani likvidāciju 2020. gadā, ziņo izdevums “Politico”.

ASV likumsargi arestējuši Pakistānas pilsoni, kurš plānoja nogalināt vairākus amerikāņu politiķus un valdības amatpersonas - starp viņa potenciālajiem upuriem, iespējams, varētu būt bijis arī Donalds Tramps.

46 gadus vecais Asifs Merčants tika arestēts Teksasā 12. jūlijā, kad viņš gatavojās pamest valsti. Pēc amatpersonu domām, aizturētais nav tieši saistīts ar neveiksmīgo Trampa slepkavības mēģinājumu jūlijā, taču tiek uzskatīts, ka pakistānietim, iespējams, vajadzēja atriebties par Irānas ģenerāļa Kasema Soleimani slepkavību, kurš 2020. gadā tika likvidēts Irākā pēc toreizējā ASV prezidenta Trampa pavēles.

Šonedēļ publiskotajos tiesas dokumentos Trampa vārds nav tieši minēts, taču avoti laikrakstam “Politico” norādīja, ka Tramps tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem iespējamajiem slepkavības mērķiem.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem, FIB uzzināja par pakistānieša Asifa nodomiem jau aprīlī - pēc tam, kad viņš devās uz Irānu un Pakistānu un pēc tam lidoja uz ASV un sazinājās ar kādu, kurš brīdināja tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus par viņa nodomiem. Kontaktpersona piekrita kļūt par FIB konfidenciālo avotu.

FIB panāca, ka pāris slepeno virsnieku uzdodas par slepkavām, kas varētu palīdzēt operācijā, sacīja prokurori. Aizdomās turamais tikās ar viņiem jūnijā un teica, ka vēlas nogalināt "ietekmīgu politisko figūru".