Zoodārza apmeklējums izvēršas par murgu - apmeklētāji kļūst par briesmīga notikuma aculieciniekiem

© Pixabay.com

Klaipēdas zoodārza apmeklējums kādai ģimenei no Viļņas izvērtās par murgu. Apmeklētāji, kas ieradās apskatīt tīģeru mazuļus, kļuva par lieciniekiem šausminošam notikumam. Ar stāstu dalās tv3.lt.

“Nesen mūsu ģimene apmeklēja Klaipēdas zoodārzu, lai apskatītu tīģeru mazuļus un labi pavadītu laiku. Taču mūsu apmeklējums ātri izvērtās par traģēdiju,” stāsta Viktorija Mankevičūte.

Viktorijas ģimene par zoodārza apmeklējumu trīs personām samaksāja 140 eiro.

“Ejot pa zoodārzu, uzgājām antilopju aploku, kur ieraudzījām šausmīgu skatu - liela antilope nogalina mazuli tieši mūsu acu priekšā. Šo šausmīgo notikumu vēroja arī mazu bērnu grupa un viņu vecāki.”

“Mazulim kakls un kājas bija izlocītas, un viņš gulēja viens. Bērni un sievietes raudāja, bet strādnieki bezpalīdzīgi stāvēja un neko nedarīja. Mēs, apmeklētāji, sākām lūgties, lai viņi vismaz paķer ievainoto dzīvnieku, lai bērni neredzētu šīs šausmas. Pēc aptuveni 30 minūtēm strādnieki beidzot atsaucās un izvilka mazuli, taču cietsirdība nebeidzās - ievainoto dzīvnieku viņi iemeta garāžā un aizvēra durvis, atstājot to likteņa varā,” stāsta V. Mankevičūte.

Pēc sievietes teiktā, zoodārza darbinieki nevērīgi staigājuši apkārt un izsmējuši apmeklētāju centienus izsaukt palīdzību. "Teica, kāpēc jūs te saucat policiju, neviens tāpat nepalīdzēs..." ziņu portālam tv3.lt komentēja V. Mankevičūte.

Klaipēdas zoodārzā todien nestrādāja neviens veterinārārsts. Kā pastāstīja V. Mankevičūte, darbinieki stāstīja, ka veterinārārsts strādā tikai brīvdienās, lai gan tobrīd bija svētdiena.

"Stundu vēlāk mēs joprojām gaidījām veterinārārstu, kurš tā arī neatnāca. Cietušais mazulis gulēja bez uzraudzības un bez palīdzības, savukārt darbinieki tikai smēķēja un ņirgājās par mūsu pūliņiem,” stāstīja sieviete.

Apmeklētāji, kurus šokēja nežēlīgais incidents, arī lūdza sazināties ar atbildīgo zoodārza pārzini, taču viņiem tika paziņots, ka direktors ir atvaļinājumā. Zoodārza darbinieki nesniedza arī citas atbildīgās personas kontaktinformāciju.

“Pēc ilgiem strīdiem pieprasījām direktora tālruņa numuru. Saruna ar viņu ilga nepilnu minūti - viņš necentās skaidrot situāciju, tikai lika rakstīt sūdzības un tad nolika klausuli. Mēs bijām apstulbuši,” stāsta sieviete.

Pēc incidenta apmeklētāji vērsās Lietuvas policijā, Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārajā dienestā un Klaipēdas rajona pašvaldībā.

Svarīgākais