“Volkswagen”, iespējams, slepeni atgriezies Krievijas tirgū

© Pixabay.com

Izskanējusi versija, ka Vācijas autobūves gigants izmanto kopuzņēmumu ar Ķīnas “FAW Group”, lai apietu sankcijas, ziņo “Zeit Online”.

Vācijas autobūves koncerns “Volkswagen”, iespējams, atgriezies Krievijas tirgū ar savām tehnoloģijām, kuras formāli tiek izmantotas ķīniešu automašīnās.

Eksperti noskaidrojuši, ka vācu koncerna tehnoloģijas var izmantot Ķīnas zīmola “Jetta” automašīnās, kas jūlijā ienāca Krievijas tirgū. Šis zīmols ir daļa no Ķīnas autobūves grupas "FAW Group”, kas darbojas kā oficiālais “Volkswagen” partneris. Uzņēmumiem pat ir kopuzņēmums.

“Volkswagen”, kas pameta Krieviju nedēļu pēc pilna mēroga iebrukuma, noraidīja aizdomas par savu produktu eksportēšanu uz Krievijas Federāciju un paziņoja, ka šādi ziņojumi ir "nepatiesi".

Tomēr nevar nepamanīt, ka “Jetta” modeļu dizains, ko tagad var iegādāties Krievijas patērētāji, praktiski neatšķiras no “Volkswagen” automašīnām, piemēram, “Tiguan” vai “Polo”.

Pagājušā gada maijā tika ziņots, ka “Volkswagen” koncerns beidzot pametis Krievijas Federāciju, pārdodot savus aktīvus vietējam investoram. Kā ziņoja ziņu dienests “Reuters”, darījuma apjoms sasniedza 125 miljonus eiro.

Svarīgākais