Lietuvā vētras postījumu dēļ ārkārtējo situāciju izsludina arī Šauļu un Šaķu rajonā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Arī Šauļu un Šaķu rajonā izsludināta ārkārtējā situācija pēc tam, kad pagājušajā nedēļā spēcīgas lietavas radīja plašus postījumus Lietuvā.

Otrdien Šauļu rajona mērs Česlovs Greičus parakstīja rīkojumu, kas paredz ārkārtējās situācijas izsludināšanu no 29.jūlija līdz pilnīgai vētras postījumu novēršanai.

Pašvaldības pakļautībā esošajām izglītības iestādēm un sociālajiem dienestiem ir jāiegādājas elektrības ģeneratori, lai nodrošinātu nepārtrauktu darbību un uzlabotu gatavību ārkārtējām situācijām.

Šaķu rajona pašvaldībā informēja, ka spēcīgais lietus negatīvi ir ietekmējis lauksaimniecības zemes, nopostot vai sabojājot graudaugu un pākšaugu laukus 970 hektāru platībā.

Viļņas, Radvilišķu, Jonišķu un Akmenes rajonā ārkārtējā situācija tika izsludināta pagājušajā nedēļā.

Jūlija pēdējā nedēļā Lietuvu skāra spēcīga vētra, kuras dēļ koki tika izrauti ar saknēm, bloķējot ceļus. Viļņā gāja bojā 50 gadus veca sieviete, kurai uzkrita koks.

Lietuvas elektrības sadales operators "Energijos skirstymo operatorius" otrdien informēja, ka elektroapgāde joprojām pilnībā nav atjaunota ap 400 patērētājiem. Kopumā vētras dēļ elektroapgādes traucējumi bija ap 300 000 klientu.